Jul 14, 2021

Murung dalam Gua?

Bercerita tentang kemurungan dan bunuh diri, ada dakwaan setengah pihak dari barat yang mendakwa kisah Nabi jumpa malaikat di gua waktu bersunyi diri, dan berhalusinasi konon melihat Malaikat Jibril adalah tanda kemurungan, lalu Nabi di tuduh gila.

Namun mustahil seorang yang gila mampu memimpin pasukan perang dengan cemerlang, mampu menyatukan puak yang bergaduh, mampu memyelamatkan dunia dan mengubah peta dunia selamanya, maka orang islam yakin islam itu benar, malaikat itu benar, takdir itu benar, akhirat itu benar!

Melihat kejayaan demi kejayaan Nabi Muhammad, orang kafir dah tak tuduh Nabi gila, tapi tuduh Nabi ahli sihir pulak, tuduh Al quran adalah mentera sihir, dan mukjizat adalah tindak balas sihir.

Macam macam lah tuduhan..

Jadi sempena PKP, saya jumpa video sebelum PKP masuk gua bersama anak bini, terus terigat kisah Nabi masuk gua.

https://youtu.be/y-fSctAK1Yo

Maka dalam video ini akan ada kisah kami jumpa batu berbentuk Hantu, atau jumpa lukisan pelik zaman purba kah? Dan kaji benarkan dalam gua ada aircond sebab sejuk katanya.

Namun paling penting, saya masukkan kisah Nabi bukan seorang gila dan Malaikat Jibril bukan kesan dari halusinasi, semua itu adalah mukjizat Allah, nak tahu detail, jom tonton video yang tajuknya agak pelik dan berhalusinasi:

“Jumpa Puntianak di Gua Tempurung?”

https://youtu.be/y-fSctAK1Yo

Woha!

No comments: