Jun 9, 2022

Suami kena Buli?

Kronologi Kes Johnny Depp..

Alkisahnya.., Johnny jatuh cinta pada Amber waktu berlakon dalam The Rum Diaries pada 2011.

Lepas tu mereka kahwin di di sebuah pulau peribadi yang terletak di Bahamas.

15 bulan sebagai suami isteri, tiba tiba Amber memfailkan tuntutan penceraian kerana wujud perbezaan persefahaman antara mereka berdua.

Malah, empat hari lepas itu, hakim mengeluarkan arahan penahanan sementara untuk Johnny atas dakwaan keganasan rumahtangga.

Kesan saman dari isteri, Johnny tak dapat beberapa Job, dan Job yang sedang berjalan, ada yang kena cancel serta merta.

Nitezen pun kecam Johnny sebagai kaki pukul bini, dan macam macam lah.

Lepas tiga tahun kena kecam dengan nitezen, dan banyak job kena cancel, maka Johnny telah memfailkan saman malu dan fitnah terhadap bekas isterinya sebanyak 50 juta USD pada 2019.

Amber kemudiannya menunjukan gambar dirinya cedera dipukul tetapi pihak Polis LAPD) tidak menemui sebarang bukti.

Sebaliknya Johnny ada bukti rakaman audio yang mengandungi rakaman suara Amber. Dan plot twist berlaku, Amber pula kaki pukul.

Kata Johnny, Amber sering memukulnya dan pernah membaling botol ke arah muka Johnny sampai cedera jari tengah Johnny nampak tulang... Malah, Amber juga pernah mencucuh rokok di bahagian pipi bekas suaminya.

Lepas tu Johhny ada bukti video panas isterinya curang bersama dua selebriti yang terkenal iatu Elon Musk dan juga pelakon James Fraco.

Masuk mahkamah, ada audio tape perbualan Johnny dengan Amber yang kedengaran jelas Amber mengakui bahawa dirinya ada memukul Johnny di muka

Maka kantoi sudah, ringkas cerita, akhirnya Johnny Depp menang saman ke atas bekas isterinya, Amber Heard dan menerima ganti rugi mencecah lebih RM60 juta (USD 15 juta).

Amber pula dalam kenyataan menyatakan dia patah hati dan sangat kecewa dengan keputusan tersebut.

Abang mayat ada baca komen nitezen, Ada orang pertikaikan, tak logic perempuan boleh dera suami, lelaki kan kuat? Lagipun perempuan selalunya betul..

Adohai.. dunia ni macam macam cerita ada, ada cerita lelaki lembik, perempuan ambik kesempatan, ada cerita lelaki kuat tapi takut bini hingga biar jer kena pukul, ada cerita laki terlalu cintakan bini, hingga tak kesah kena pukul, aku rela menjadi mangsamu demi cinta setia katannya.. macam macam! ada cerita lelaki yang kuat, tapi prinsip hidup tak pukul perempuan, isteri tumbuk muka, dia buat tak tahu jer..

Maka Johhny deep ni, dia kena dera dengan isteri, tapi dia tak saman pun, hinggalah bini dia yang mulakan dulu saman dia, tiga tahun baru dia saman, cinta Jonhhy pada isterinya kuat kot waktu tu..

Tapi sikitlah abang mayat nak komen, Tengok Johnny deep pakai subang, tertanya juga, apa alasan pakai subang? Kot dia ada ikut ajaran agama pakai subang? Ada siapa yang tahu?

Tapi abang ada tengok Movie Jackie Chan berjudul Who Am I, ada babak last Jackie Chan lawan orang jahat yang sangat handal berkungfu, semua skill Jackie Chan dipatahkan mudah oleh orang jahat tadi, tapi kantoi bila orang jahat pakai subang, terus Jackie Tarik subang dan orang jahat kalah serta merta siap menangis merayu jangan Tarik subang sebelah satu lagi, -woha!

So kepada orang lelaki janganlah pakai subang, sebab jika bergaduh dengan bini, sekali bini Tarik subang macam Jackie Chan buat, terus menunduk kalah walau korang terer kung fu, adohai.

Lagipun haram hukumnya lelaki pakai subang dalam Islam…

Moral Of the story, perempuan tak semuanya betul. Jangan pakai subangdan Peguam Johnny adalah perempuan, Now you know.

Woha!

Ps: Rupanya abang ada tulis sikit Kisah Johnny deep dan anaknya lama dah dalam buku KISAH ANAK BINI bab soalan tersusah dari anak anak, nak beli siap tanda tangan? klik sini: https://shp.ee/ynz4spm

No comments: