Oct 6, 2022

PASKAU?

Air Force The Movie: Selagi Bernyawa.

Isteri cakap nak tengok Mat Kilau berlakon lagi, habis tu saya nak tengok siapa?

Woha!

Alkisahnya, tengok PASKAL dulu enjoy, maka tengok PASKAU pula, secara keseluruhannya, Movie ni OK, boleh tonton seisi keluarga, bukan senang nak buat Movie pengembaraan atas udara.. dogfight semua bagai… usaha yang bagus, boleh sokong Movie macam ni..

Sikit nak kritik tambah baik…

Dalam babak pelarian, ada komando, doktor, wartawan, medik semua, tapi saya rasa jika ada watak sorang ustaz KAGAT dan tukang masak akan lebih meriah,

Sebab saya rasa perlu ada babak susahnya nak makan dan bijaknya tukang masak selesaikan masalah, satu lagi perlu ada babak solat darurat waktu geng komando rehat, nampak ada usaha berdoa bagai, ambik sorang jer berlakon jadi alim macam ustaz askar, mati awal pun takpe.

Satu lagi cadangan saya, jika babak last jet hero kena tembak ke, jatuh tengah laut lepas tu hero PASKAL dari filem dulu datang bantu, buat cross over universe sikit, mesti gempak!

Sikit lagi nak komen, Oleh sebab dah tengok PASKAL yang ada babak bertarung best guna long shoot antara dua komando, tapi dalam PASKAU ini, kamera bergerak-gerak sampai susah nak fokus, babak dalam terowong pun kamera goyang jugak, Adohai…

Tapi nak salahkan filem ni tak boleh juga, mungkin sebab kelemahan industri kita yang kekurangan pelakon aksi yang mampu buat aksi dalam kamera luas dan pegun, maka pelakon aksi kita perlu pada tambahan kesan khas termasuk kamera bergoyang.

Saya sendiri dah cuba buat video aksi bersilat anak OKU autisme saya, silat bisa sahaja tapi bila saya masuk effect kemera bergoyang hasilnya, wow, nampak sengit dan hebat!

Woha!

Link video anak syurga autisme bersilat kamera bergoyang!

Sini! https://youtu.be/TEiUoG-9AEA

No comments: