Jan 12, 2022

HAARP mesin bencana?

Kata geng teori Konspirasi, Dajjal dan WHO merancang untuk mengurangkan pupulasi manusia dengan mencipta vaksin, ada juga teori mengatakan Sekutu Dajjal Amarica mencipta mesin HAARP yang boleh mengawal cuaca hingga mencetus bencana. Banjir semua ni kerja mesin HAARP lah tu, katanya..

Baiklah, jika betul Dajjal dan WHO nak kurangkan penduduk dunia, maka mereka dan gagal.

Buktinya, keluar berita semalam dalam berita Harian, iaitu data terkini, Penduduk dunia telah bertambah sebanyak 74 juta orang, menjadikan jumlah keseluruhan penduduk dunia pada 2021 adalah sebanyak 7.8 bilion orang.

Dengan program vaksin, kadar kesihatan bayi meningkat di seluruh dunia termasuk Malaysia. Alhamdulillah.

HAARP pulak, bukan alat kawal cuaca, sebab jika betul HAARP boleh kawal cuaca, dan tentu tak adalah Amerika Syarikat kena bencana alam tiap tahun. Tahun lepas (2021) saja Amerika Syarikat menanggung kerugian 100.2 bilion dolar dengan kematian seramai 528 orang akibat bencana alam.

Jika korang nak tahu, HAARP ni merupakan fasiliti pencawang gelombang radio untuk meningkatkan kecekapan komunikasi dan pengawasan seperti GPS.

Dan bila guna teknologi gelombang radio, usahkan nak kawal cuaca, datang jer hujan lebat, internet dan siaran TV pun terganggu, Adohai..

Jadi balik kepada Islam, rujuklah Firman Allah.. (Surah Ali `Imraan : ayat 54)

“Dan mereka merancang (tipu daya), Allah juga merancang (membalas tipu daya), dan Allah sebaik-baik perancang (membalas tipu daya)."

Hakikatnya, Kejap lagi azan, masjid takde orang datang, masih nak salahkan WHO dan HAARP ke? Fikir fikirkanlah.

Woha!

No comments: