Nov 6, 2021

Gua MU?

Hari tu baca dalam page Datok Najib. Katanya dalam gua ada air cond. Saya pun tak faham dan tak nak percaya hingga turun siasat.

Maka saya masuk gua Tempurung tengok betul ke ada air cond?

Sekali kat dalam ada wind tunnel. Memang sejuk. Rasa nak keluar lepas PRU pulak.

Woha!

Rupanya dah masuk pepatah baru tak rasmi Malaysia baru iaitu, siapa kalah masuk gua.

Sebab zaman internet ni, siapa kalah dan tak tahan kena maki dan kena kutuk serta bahan, maka ke gualah tempat paling aman tiada line internet.

Contoh MU Vs Liverpool baru ni, lima kosong tu, maka penuh sesaklah pintu gua dengan peminat Liverpool melawat peminat MU agar patuh SOP dalam gua!

Woha!

Namun hakikatnya, cerita bab gua, di sanalah muncul asal usul Islam, tempat Nabi bersunyi diri.

Kemudian timbul tuduhan konon Nabi ni ada masalah kemurungan, dan berhalusinasii di gua Nampak Jibril, dan mencipta agama.

Lalu bila Nabi perkenalkan islam, orang kafir menuduh Nabi seroang yang gila.

Maklumlah setelah bertapa dalam gua, tiba tiba Nabi muncul bagi tahu semua 360 berhala adalah palsu, tuhan hanya Allah.

Maka di sana sini, orang cakap Nabi Muhammad adalah Majnun,  si Gila!

Malahan hari ini, geng anti Tuhan, juga mendakwa kisah Nabi jumpa malaikat di gua waktu bersunyi diri, dan berhalusinasi konon melihat Malaikat Jibril adalah tanda kemurungan,dan percaya Nabi seorang gila.

Tapi bila kajian di buat tentang ciri orang gila, biasanya mereka menyendiri, cenderung bunuh diri, dan tak mampu uruskan diri, berbeza dengan nabi Muhammad SAW.

Tidak pernah Nabi nak bunuh diri, dan terbukti adalah mustahil seorang yang gila mampu memimpin pasukan perang dengan cemerlang, mampu menyatukan puak yang bergaduh, mampu memyelamatkan dunia dan mengubah peta dunia selamanya, maka orang islam yakin islam itu benar, malaikat itu benar, takdir itu benar, akhirat itu benar!

Melihat kejayaan demi kejayaan Nabi Muhammad, orang kafir dah tak tuduh Nabi gila, sebab lepas tu muncul pulak mukjizat yang melangkau Sains, maka orang kafir dan tak tuduh Nabi gila, tapi dituduh Nabi ahli sihir pulak, tuduh Al quran adalah mentera sihir, dan mukjizat adalah tindak balas sihir.

Macam macam lah tuduhan..

Namun terbukti hari ini, seorang pakar silap mata tak akan mampu buat Al quran yang penuh mukjizat, mampu di hafal walau oleh sibuta, dan ayatnya penuh dengan Common sense.

Maka kita orang islam yakin, Nabi menerima wahyu di gua adalah benar, dan Nabi terbukti bukan gila, kerana akhirnya Nabi menjadi manusia paling berpengaruh dalam sejarah manusia!

Jom masuk gua, ini ada  saya jumpa video sebelum PKP masuk gua bersama anak bini,

https://youtu.be/y-fSctAK1Yo

Maka dalam video ini akan ada kisah kami jumpa batu berbentuk Hantu, atau jumpa lukisan pelik zaman purba kah? Yang ada kaintan dengan volsagen kuning?

Namun paling penting, saya masukkan kisah Nabi bukan seorang gila dan Malaikat Jibril bukan kesan dari halusinasi, semua itu adalah mukjizat Allah, nak tahu detail, jom tonton video yang tajuknya agak pelik:

“Jumpa Puntianak di Gua Tempurung?”

https://youtu.be/y-fSctAK1Yo

Woha!

Ps: semoga kita semua dapat ke Mekah tahun depan, dan dapat masuk gua Hirak, Amin..

No comments: