Sep 15, 2021

Anti Vaksin bertanjak?

“Abang kereta mayat, saya betul betul nak minta tolong untuk betulkan sikit pemahaman geng geng antivaks bertanjak”

*******

Apa, Antivaks bertanjak?

Abang pun bertanjak juga dan cucuk vaksin dengan keyakinan hanya Allah berkuasa, Vaksin takde kuasa, yang bagi manfaat mudarat hanyalah Allah, namun ikhtiar juga perintah Allah, Tawakal lepas ikhtiar adalah Sunnah.

Ini bukti video saya cucuk vaksin siap dengan bertanjak lagi.

https://youtu.be/-ouDCAC_OtI

Masalah geng anti vaksin, mereka anggap vaksin ni racun, dan risau kesan “racun” vaksin macam vaksin ni ada kuasa dahsyat giler, macam vaksin ni bapak segala racun, mana pergi Allah berkuasa segala galanya?, kena tulis ni kisah Umar minum racun sebotol, kisah Khalid minum racun sebotol bila orang cerita kehebatan racun, tapi racun tu tak bagi mudarat langsung bila yakin betul, kena tulis jugak hujah Imam syafee benarkan minum sedikit racun untuk tujuan perubatan, tapi sekarang ni 0.3ml dia punya gentar, adohai.., di mana Allah dalam hati kalian wahai ummat islam?

Malas lah nak tulis kisah Umar minum racun, Khalid Minum Racun, dan Iman Syafie punya fatwa bab berubat dengan racun sebab dosa tolak ulamak, tolak hadis ni besar dosanya, saya tulis lain kali jika ada yang benar benar ikhlas mahu belajar, sekarang kita berhujang guna asas akidah sahaja.

Alkisahnya, lepas saya buat video ni, ada orang share video orang buat video macam saya, dan mati lepas upload video kerana vaksin, Alhamdulillah impian orang yang takutkan saya tidak tercapai, sebab saya masih sihat wal afiat, dan mereka kata, takpe, tunggu lepas dua tahun, semua yang cucuk vaksin ni akan meninggal.

Astarfirullah..

Syirik tu bila yakin vaksin boleh bunuh kita, itu yang Khalid pedang Allah tersentap bila orang kafir bawa botol racun dekat poket untuk bunuh diri jika kena tangkap, terus Khalid Al walid cakap, racun tak boleh bagi mudarat, hanya Allah bagi mudarat, dan minum sebotoll.

Terlopong orang kafir tengok keyakian orang islam yang selamba minum racun, terus ramai ramai orang kafir masuk islam.

Jadi siapa sini yakin vasin ada kuasa boleh bagi mudarat, maka mereka sama syirik macam orang kafir kena tangkap zaman Kahlid Al Walid itu.

Kisah Umar khalifah ke dua islam pulak, sedang lepak masjid, orang kafir datang bagi hadiah racun paling bahaya untuk bunuh musuh, kata Umar, musuh saya adalah nafsu saya lalu minum dengan yakin betul, Allah kuasa, racun tiada kuasa, maka terkejut orang kafir tengok Umar langsung tak mati, dan terus takut nak berperang.

Dalam kitab pulak, Kata as-Syafie :

“Sesungguhnya meminum ubat yang mengandungi sebahagian racun di dalamnya, dan yang kebiasaanya kesembuhan akan terhasil daripada ubat itu: maka dia tidak berdosa apabila meminumnya, kerana dia tidak meminumnya untuk memudaratkan dirinya dan bukan juga untuk menghilangkan kewarasan akalnya”

Jadi bila Imam Syafee pun dah bagi fatwa, mufti dan ulamak pun dah bagi fatwa, siapalah kita nak pertikaikan lagi?

Tapi yang cucuk vaksin, jangan samakan vaksin ni racun, vaksin ni adalah Teknik merangsang antibody melawan virus, dan yang cucuk vaksin juga syirik jika yakin vaksin boleh panjangkan umur kita, semua ini ikhtiar sahaja, sedangkan ajal maut ini di tangan Allah, bukan ditangan vaksin, mati itu pasti, macam makan jugak, makan tak makan tetap mati, tapi kenapa kita makan? Sebab ikhtiar, so cucuk vaksin tak cucuk vaksin tetap mati, tapi kenapa cucuk?, sebab iktiar dengan yakin yang betul bahawa Allah kuasa makhluk tiada kuasa.

Logik tak, geng anti vaksin kata, vaksin ini agenda Dajjal, tapi jika lepas 2 tahun semua yang vaksin mati, nanti dajjal datang, tinggal anti vaksin jer hidup, so mereka jadi tentera dajjal ke macam mana? Logic tak? Langsung tak boleh hadam.

Logik tak, bila hadis bagitahu dajjal tak boleh masuk mekah, sekarang ni anti vaksin tak boleh masuk mekah sebab tak vaksin, ni plan nak duduk kat luar kota Mekah bersama dajjal ke bagaimana? logik tak?

Akhir kata, Doktor dan Nurse serta Frontliner cakap penat sebab pesakit ramai, lepas tu nak cucuk vaksin bagi ramai lagi sakit agar mereka tak boleh rehat? Logic tak?

Fikir fikirkanlah.

Akhir kata, saya cucuk vaksin, dengan keyakinan, vaksin makhluk, yang tak boleh bagi manfaat dan mudarat melainkan dengan izin Allah, sungguh Allah kuasa, makhluk takde kuasa!

Dan saya juga bertanjak!

Woha!

No comments: