May 31, 2012

Entry Terakhir Keretamayat?

(Maddox said: "You're not doing me a favor by buying this stuff. I'm doing you a favor by selling it"- Woha!)
  • Salam kepada semua pembaca yang budiman, aku nak cuti.
  • Mungkin dua atau tiga minggu atau lebih...
  • Jangan di tanya ke mana aku pergi..
  • Jika rindu, boleh baca buku Permata yang Hilang kini dijumpai karangan aku...
  • Jika dah beli tapi buku belum sampai, jangan bimbang, Email dan FB akan dilayan oleh penerbit...
  • Tak lupa juga, aku tinggalkan seratus buku bertanda tangan. : )
  • Nota ugama dalam blog ini adalah untuk aku dan keluarga, jika nak membaca sila berlapang dada..
  • Minta maaf kerana nota ini tak sempurna, jika ada yang terasa-padan muka.
  • Keretamayat isu sehala jalannya, buat yang terbaik sebelum tumpang.
  • Kerisuan sebenar bukan untuk dunia..
  • Semua harta akan menjadi tanah.
  • Semua orang akan menjadi mayat.
  • Anda tidak dapat mengubahnya.
  • Sekiranya beginilah cara Allah mahu ampunkan dosa kita, alangkan ringannya penderitaan ini..
  • Sekian..


Klik sebelah kanan blog ini jika mahu beli buku, harga RM 29 dan kos hantar adalah RM 6.

Terima kasih kepada semua..

Ps: Jumpa lagi dikerusi belakang keretamayat jika pendek umur.. woha!

******

 MAHU BELI BUKU SECARA TERUS DI TERENGGANU?

Hubungi wakil tauke permata yang dijumpai:

Besut: 019-9610619 (En Nasir)

Kuala Terengganu: 013-9381545 (Puan Ruhana)

Dungun: 019-9777110 (Shamsuddin)

64 comments:

fikrijumiran said...

1st!

Anonymous said...

babai

Anonymous said...

so long my friend..

aku_ein said...

Salam Hamka..

Cuti panjang sebab banyak dapat royalti ke?..woha!..

Ala kalau ada yang terasa tu, biasa aa..kalau semua nak yang xterasa, xyah baca..

Amalina Diyana said...

semoga selamat semuanya :)

I wong (依之汉) said...

Moga kita semua menjadi 'Penulis yang Disayang Tuhan'. Amin.

Anonymous said...

blik ganu ke cuti..leh date..hahaha

AMIR IRFAN said...

Tahniah

Kereta mayat cuti tentu sekali pergi belajar dan mengajar ugama.

Teruskan perjuangan semoga diterima Allah.

cHoMeL'z said...

Jgn cuti lama sgt yer...nnt saya tak der bahan bacaan.... Selamat bercuti..

Nur Misnan said...

Selamat bercuti.. Akan dapatkan satu
buku tengkorak itu.. hik3..

uwais qarni Endau said...

Adoi yai!!!

Boring la Hamka cuti. Tak de nak layan Blog.

Cuti ni ni mesti keluar wat dakwah
atau cuti-cuti malaysia.?? cecite cecite ....

Boring woi!!!
Aku nak ikut Hamka lah..

Enche' said...

hahaha..nak cuti eh??
hamka ade typo...(KERISUAN)
hahahahahahahahahahaha

jimie1402 said...

Oh, what a bad news!
I'll be waiting 4 u!
(kat blog ni atau kat syurga, insya-Allah)
:D

Anonymous said...

Tak pe - tak pe

Kalau Hamka tak layan blog, kengkawan dia kan ada. Ustazah rock pun ada. azhar jaafar pun dah balik dari gahana.

Boleh lah meriahkan blog dia.

pizet said...

selamat bercuti...

Anonymous said...

istimak pahang d kuantan..kluar 40h la tu...

Anonymous said...

:')

Anonymous said...

ingt kami dalam tahajjud mu.. 'wohaaa'(pnjam)

-petot-

Bakal Mayat Seri Kembangan said...

betul kata petot tu...

ingat kami dalam tahajudmu...

doakan semoga suamiku dan mahramku juga mengikut jejak langkahmu dan rakan2 seusahamu..

Amin Ya Rabb...

PemilikMataCoklat said...

Selamat bercuti.. Moga balik cuti ni tak jadi mayat lagi:)

azman said...

aku beli semalam masih harga lama kan?

wani sc said...

moga Allah permudahkan segala urusan Hamka

Anonymous said...

keluar khuruj ea..hamka keluar kat tempat aku kat melaka..markaz tengkera.. :D

Anonymous said...

erm keluar tabligh la tu..ngaku jela..

azharjaafar said...

err.. jgn lupa beli muntakhab hadith bahasa malaysia yg baru.. terbitan maktabah ilmiah sri petaling.. rm35 jugak.. koh koh..

Kump. Abang2 Keluar UMNO said...

Kami mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah, hutang selesai. Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.


Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..



Jika adik2 semua tak yakin, buktikan video dibawah adalah tidak benar

http://www.youtube.com/watch?v=TtEnNzCwXCk&feature=player_embedded

Mohon Adik2 Semua Lari Dari Puteri Dan Pemuda UMNO. 4 juta anak2 muda perlu lari segera tanpa perlu berdolak dalik. Pergerakkan Puteri Dan Pemuda UMNO Bakal Dibubarkan Sebelum PRU Ke-13. Perjuangan mereka sudah tidak betul. Mereka hanya pandai menerapkan budaya samseng kepada adik2 semua. Lihat sendiri BUKTI di bawah jika tak percaya..

BUKTI * (MESTI TONTON)



~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~



~Pergerakan Pemuda Dan Puteri UMNO Terengganu Pergerakan TerBODOH Sepanjang ZAMAN~
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196

5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1




p/s: copy, paste & edit dari 'Adik Sayang'

Anonymous said...

umno tu orang kafir ke..
aku anak muda yang buntu..
yang mana satu..

perbalahan sebenarnya yang bawa anak muda makin jauh, yang inginkan bimbingan..
ulama itu kata begini..ulama ini kata begitu..

dimana 'pencerahan' yang sebenarnya..
aku mohon Allah ampunkan dosa kita semua..

*aku..anak muda yang tiap hari menzalimi diri sendiri..**

Lensa Cahaya said...

mashaAllah.. semoga Allah pilih aku juga untuk keluar buat dakwah, daripada asyik depan laptop je.. sob..sob..

Bakal Mayat Seri Kembangan said...

Hamka,

TERIMA KASIH BANYAK2...

aku_ein said...

Alahai..ada gak yang nak promote Parti Politik lak..

Bang, sini bukan blog politik ek..xpe bang tunggu PRU, pandai la aku nak pangkah sapa..pandai la aku cari maklumat..

p/s: rasanya abang ni pun rajin bagi link kat blog Paneh dll..hohoho..memang orang kuat politik ni..

akmar said...

bunyik macam org merajuk & berjauh ati jerrr....

xpe la, kasi reda sket panas yg membahang kt blog ni..!

papepun, kami sentiasa menanti buah tangan terbaru pokcik hamka..kpd pembace yg fanatik, yg baik jadikan tauladan, yg buruk jadikan sempadan!!!

Anonymous said...

Assalam

Aku cemburu....

Khalid

Anonymous said...

Penulisan saudara Hamka semakin lama hampeh, tak rasional dan xley terima pendapat orang lain..mcm ni ke.. Kalo nk wat page tok seniri atau famly, bukan kt blog. Bnyk lagi cara lain.dairi contohnya..
Nway.. Aku akan STOP bc blog ni yg dulunya aku rasa blog sgt free dan seles dibaca..

Dari,
NUR-KL

Anonymous said...

hamka, tolong respon komen saya. dah penat refresh.

NUR-KL

Anonymous said...

hamka, tolong respon komen saya. dah penat refresh.

NUR-KL

Anonymous said...

hamka, tolong respon komen saya. dah penat refresh.

NUR-KL

Anonymous said...

saya pelik, kenapa pembaca baca blog sampah macam ini, saya pernah buat blog yang lebih islamik, tapi tiada orang baca dan komen, pembaca sudah tidak pandai memilih intan atau kaca. saya malu kepada masyarat hari ini, mungkin terlebuh makan KFC.

Untuk pengetahuan, sayalah orang paling sempurna kerana pergi komen di blog orang marah marah dan berjanji tidak mahu baca tapi terus komen di entry lama sambil refresh, tunggu hamka komen.

Hidup MO!

NUR-KL

Anonymous said...

Hidup DAP!

Anonymous said...

hamka berjuang mencari yg kekal...

Anonymous said...

kesian kat ko nur KL...
kesian banget

abdullah said...

khuruj takaza dr ijtima trgganu...terbaek....doa kami sluruh umat dlm doa2mu.....=)

kavkiskey said...

Dah dapat route tempat keluar, jangan lupa update... update ikut fb pun takpe. kut2 la buleh nusrah jemaah Hamka.

Anonymous said...

hahahhahah...

NUR-KL yg hampeh.manusia pling sempurna bagai...sengal tol...hahhaha

Wau Janak said...

Nur-KL, tuan punya blog yg tak boleh terima pendapat orang lain, atau awak yg tak boleh terima pendapat Hamka (orang lain)!?
Apa jua pendapat yg tidak sehaluan atau bertentangan dengan pendapat kita tidak bermakna org tersebut tidak menerima pendapat kita...kerana setiap orang berhak untuk menganalisis dan membuat penilaian sendiri terhadap sesuatu perkara.
lagi satu kena ingat, perbezaan pendapat itu satu rahmat selama org2 tersebut berada pd landasan yg betul dlm berbeza pendapat...

Wau Janak said...

lagi satu kita sememangnya tidak boleh memaksa orang lain menerima pendapat kita sebagaimana kita tidak dapat memberi hidayah pada orang lain kerana bukan kita yg memegang hati orang lain. hatta hati kita sendiri pun, bukan kita yang pegang!

hendrik said...

benar dan sohih wau janak...

NUR...awak dtg bulan ek..?
Wwwwwooohhhaaaa!!!!

Anonymous said...

Assalam

Moga cahaya hidayah bersamamu NURhidayah.

101%

mrsRons said...

aku supporter tegar blog ni..lau xsuka xpyh la baca..sengal.. good luck Hamka

unGu said...

penat tgk orang dok balah pasal politikus.

penat tgk orang dok balah sal bende remeh.

penat

HAIDA said...

Istimaq
zon selatan sedang berlangsung . semalam hari ini dan esok di masjid sinaran baru. Johor.
Marilah beramai - ramai orang lelaki meramaikan dan mengimarahkan masjid serta mendengar pesanan pesanan dari ulamak untuk yang terkini sekali.

Kalau aku seorang lelaki aku akan cuti sepanjang tiga hari itu .

Ini kerana peluang tak selalu datang.

Anonymous said...

Assalam

Wah! Wah! Wah! Haida....
Doa kamu mengatasi 70 waliallah (Insyallah).
Doalah agar semua usaha agama yang hak didunia ini dibantu dari semua arah!

Khalid

Anonymous said...

Assalamualaikum, Ustaz bagaimana utk menjadi hamba Allah yang soleh dan solehah. Solehah itu apa.?

...izu...

Anonymous said...

hamka terbaik

eddikl said...

menarik baca sini

Saiful Nizam said...

Nur_kl..
Tau x kenapa iblis yg dulunya dikenali sbg azazil di laknat Allah? Krn dia mengaku lbh sempurna & lbh baik daripada Adam a.s. jgnlah jadikan diri kt spt sifat yg Ada pd iblis laknatullah..

Hamka said...

semua nasihat dan komen, di baca. terima kasih.

Anonymous said...

assalam...bro hamka,saya ad soalan...adakah buku "permata yang hilang" dari hasil nukilan tuan???..saya ada buku tu,beSTT!!..
tapi apabila kawan saya pinjam,die terus buat "ATOK"..Woohaa!..saya tak habis baca,saya lupe sapa pengarangnya...mohon pencerahan..;-)

_wan calon mayat_

Anonymous said...

Alhamdulillah saya dah dpt jawapan yang saya utarakan kepada bro hamka...tanpa menyusahkan bro hamka untuk mengulasnya lagi.....woohaa!

_wan calon mayat_

Hamka said...

:)

Anonymous said...

saya buka semua entry2 tuan yang terdahulu dan dapat jawapannya..

segala pujian bagi Allah..

madah puji ciput ni nak bagi kat bro hamka,HAMKA KERETA MAYAT THE BEST..(hrap admin istigfar dalm hati)
saya jatuh hati dengan nukilan2 tuan..
sebab fikrah kita sama..

Alhamdulillah doa arwah ibu tuan dimaqbulkan Allah...

;-)

_wan calon mayat_

Hamka said...

Aku anggp ini sebagai ranjau ranjau kehidupan, chewah..

audralailiey said...

Assalammualaikum wbt...

Buku ini orang yang belum nikah juga boleh order kan ustaz Hamka?..

^_^

Hamka said...

boleh dik.

Anonymous said...

Taik kucing ehhhh