Feb 24, 2012

Bila Pilihan Raya?

Wake Me Up When Election Ends (parody)




Election has come and passed

The Slanderer can never last

Wake me up when Election ends


like Minister come to pass

As four years has gone so fast

wake me up when Election ends


Here comes the war again

Between same religion

Renew your sin again

And don’t know who you are


As my memory rests

But never forgets what they lost

Wake me up when election ends


Throw out your Deen again

Like you did when fight began

Wake me up when election ends..


Ps: Ulang korus sehingga SPR umumkan tarikh pilihanraya. wph!

59 comments:

macambest said...

1st ?..woha!

rouke said...

hahah..stail..

TheBentPencil said...

this is gold!

now do American Idiot pulak.

r.i.n.a said...

ade sesape tau bile tarikh pilihanraye x?

blogtilldrop said...

sebelum mac 8,2013

budak kacamata said...

1st tyme bce lirik lagu kat blog cik hamka..huhu

...antikapel... said...

tangan tu adalah tangan hamka di permulaan video ini.

sebab tapak tangan hamka ada nombor 8 je dalam bhasa arab. bukan 18 atau 81 macam kebanyakan orang.

hehe

Cikgu Ma said...

tak sabar jugak nak mengundi...harap2 cuti skolah bulan 3 ni..

Anonymous said...

mmmmm....no comment
part gaduh laki bini tu
nauzubillah

Wanpetunjuk said...

Boleh tahan.....hahahaha

Awesome parody!

adaberada said...

kawan aku cakap tadi. Pilihanraya bulan Mac ni, dlm tv takde, dlm paper takde, dlm blog Hamka takde.
gi mana dia tahu.
Tapi dpt duit tiket/minyak balik ngundi nanti. Nak pangkah Pas ke Umno ni, confuse kejap.

Anonymous said...

Ape ke jadah PRU bln MAc... Xdanyer beb...

Anonymous said...

Agak2 Hamka ni mengundi ker dop... Mcm neagtive je... Dia penah kate dia atas pagar kan... Jgn hang jatuh tersembam dah ler...

Hamka said...

Macambest

tahniah! Ni mesti komen sebelum tengok video 7 minit, kantoi!

--------
rouke

nampaknya begitulah

------------
TheBentPencil

Lagu Green Day aku tahu 2 jer, lagu ni dan 21 guns, mungkin boleh buat video klip pengganas sedang peluk bini sambil tentera amaerika serang, cool..

----------
r.i.n.a

Aku tanya kau, kau tanya aku balik?

-------
blogtilldrop

sebelum mac 8,2013? Lambat bebeno, dah ‘ngantuk’ dah ni..

----------
budak kacamata

entry lama, ada beberapa lirik lagu, kalau aku ada banyak masa akan datang, semua aku nak buat video klip, tapi fikirkan suara pecah lapan, maka semangat pun luntur, hu hu..

---------
...antikapel...

Itu bukti mayat aku jika jumpa tangan sahaja, isk.., juga bukti untuk gadis yang ada jejaka menyamar jadi Hamka keretamayat untuk ngorat korang, suruh tunjuk tapak tangan-woha!

--------
Cikgu Ma

Aku pulak tak sabar nak habiskan zon mengundui,.., ish..

---------
Wanpetunjuk

Boleh tahan jer?, penat pakcik makan telur separuh masak 2 bijik sebelum menyanyi!

----------
adaberada

balik kampung, duit minyak dari parti UMNO Rm 100, dari parti Pas, RM 50, harap tahun ni mereka buat ubahsuai pembayaran ikut kaedah SPBA- woha!

AkuMuzikFilem said...

nanti tak kantoi ke identiti hamka sebab expose wajah2 keluarga, saim anak2 kenal pastu beritahu kat ayah dia, pastu ayah dia beritahu kat kawan dia, pasatu kawan ayah dia beritahu kat kawan dia yang kebetulan ada blog ker

Hamka said...

Insyallah, tak kantoi sebab anak anak mukanya cepat berubah,

macam aku, dulu masa kecik muka aku macam baby, sekarang bila dah tua, muka aku berubah menjadi baby face.

woha!

PemilikMataCoklat said...

Hamka nanti boleh pergi audition vocal bukan sekadar rupa, hahaha *gurau je

Member keje bernama TV cakap pilihanraya bulan 6 kut, tap xtau lah betul ke tak.

Lepas tengok video Hamka upload aku otomatik jadi malas nak daftar jadi pengundi, Woha!!

GOKU said...

lirik and video dah okey tapi nyanyian memang fail.. haha.. dah la tempo lari and sebutan election pun salah..

harap2 bukan ko yang nyanyi Hamka.. bukan ko kan? kan?

Anonymous said...

haha :)

adila_alim said...

ye betul sapa yang menyumbangkan suara sumbang tu harap bukan hamka, jangan risau, hamka xtidur lame punye dengar dah around the coner..

Anonymous said...

loghat American hahaha

Anonymous said...

Hamka, sepatutnya, video ini bertajuk lagenda pendemo tegar Shuhardi Mohd dari Sepang..

patut waktu gaduh dengan bini kau pakau baju biru macam dia, lebih realistik..

nota: Ni Hj. Shuhardi Mohd dari Sepang tu berlakon tipu mati sebanyak dua kaki dalam himpunan bersih, bagi siapa yang tak tahu.

Hamka said...

PemilikMataCoklat

Mengundi 4 tahun sekali, tapi gaduh hari hari, tu yang aku angin satu badan!

----------
GOKU

Hamka lain tu, ha ha ha! (berpeluh)

------
adila_alim

aku bangun waktu claim duit minyak,

woha!

Anonymous said...

lirik da best, video pon dah best.tp part vokalis tu...urm..boleh di perbaiki...lagu ni boleh pergi jauh..woha!first time dgr hamka nyanyi.

Anonymous said...

pilihanraya bulan JUN 2012 la LoL ...

dRopPuc!noo™ said...

http://droppucino.blogspot.com/2012/02/aku-seperti-lalang-mat-lutfi-itu-review.html

singgah blog kawan, ada sikit berkenaan dengan topik. :)

Bluepanda said...

kandungan video : melayu vs melayu ... islam vs islam... mna yang len???
perpaduan sungguh....

Bluepanda said...

kandungan video : melayu vs melayu ... islam vs islam... mna yang len???
perpaduan sungguh....

Anonymous said...

haha.so sporting hamka's family

Hamka said...

dRopPuc!noo™

ok, dah singgah, oooh, ada istilah vlog, baru tahu..

-----
Bluepanda

Tu lah tu!

--------
Anonymous

Bab Hj shurhardi tu, no komen, ha ha!

PemilikMataCoklat said...

Betul saya sokong 100%, mengundi 4 tahun sekali gaduh hari-hari. Tengok je sekarang tarikh mengundi ntah bila, tapi kat tv dh sibuk keluar berita duk pakat hentam parti lawan masing2, semua parti gila kuasa!!

Miziey said...

Peh! entri simple tapi terbaekkk~
Heheh.
:D

Hamka said...

terim kasih. : )

Anonymous said...

dengar2 bulan 5...n dapat rm300 utk pengundi luar blk kmpung utk mngundi..

Nerzhul said...

jenuh la nak ulang chorus..hahaha

aDDy said...

eleck(tangan goyang menandekan tiada) tion

dibatalkan tahun ni..hahaha

Anonymous said...

Xper...itu tarikh yg belum diketahui...

ini tarikh2 yg telah diputuskan, insya Allah...
Kuala Lumpur : 19/5/2012
Perak : 22/5/2012
Penang : 25/5/2012
Kedah (& Perlis) : 28/5/2012
Kelantan : 31/5/2012
Terengganu : 3/6/2012
Pahang : 6/6/2012
N.Sembilan (& Melaka) : 9/6/2012
Johor : 12/6/2012
Kuching-Sibu : 15/6/2012
Bintulu-Miri : 17/6/2012
Beaufort-K.Kinabalu : 21/6/2012
Tawau-Sandakan : 24/6/2012

canner? dh memecut menujunya atau masih di tahap warming up? takpun, berpegang dgn "i couldn't care less"...huhu

IMPORTANT DATES...hi-lite 'em in your diaries as well as your du'as...hendaklah ia dianggap "satu" meskipun berlangsung pada tarikh2 & kwsn2 berlainan...maka doakan ia keseluruhannya, bukan hanya yg berkaitan tempat kita, kerana ia sebenarnya adalah IJTIMA' MALAYSIA yg digerakkan pd 13 tarikh berlainan di 13 kwsn...usaha sebelum ijtima' menjadi ruh kpd ijtima' & usaha selepasnya merupakan perhiasan dari ijtima'...insya Allah...

*du'a hidayat seluruh ummat seluruh alam...*

Anonymous said...

Assalam

Terengganu di Madrasah Quran, Kubang Bujuk.

Kedah-Perlis di Masjid Pokok Sena

Penang di Masjid Balik Pulau.

Khalid.

P/s: masa untuk nangis-nangis mohon hidayah untuk saya dan ummat yang menderita.

Hamka said...

betul sungguh komen abang Khalid, tak ada election, tapi ada ijtimak untuk semua orang islam di markaz markaz dakwah di seluruh negara.

pada bulan jun, di kuantan.

InsyAllah, aku azam untuk ke sana.

Anonymoust said...

Salam.
nak tanya, siapakah yang sepatutnya memerintah negara sebenarnya?

Hamka said...

aku harap bukan aku.

Anonymous said...

negara patut diperintah oleh pemimpin yg adil...

adil yg sebenar-benarnya iaitu meletakkan sesuatu itu pada tempatnya...

kepimpinan & kepemimpinannya berpaksikan :
hak kpd Allah dr segi penguatkuasaan & perlaksanaan...
hak kpd Rasulullah dr segi penguatkuasaan & perlaksanaan...
hak kpd *rakyat dr segi penguatkuasaan & perlaksanaan...
kesemuanya merangkumi imaniyat, ibadiyat, muamalat, muasyarat, akhlak & du'a...
*rakyat = manusia & selainnya

antara ciri2 keperibadiannya yg zahir adalah memuliakan alim ulama, menghormati orang yg lebih tua, mengasihi kanak-kanak...

~ oh! tinggi sungguh imaginasi...bila agaknya nk merasa bernaung di bawah pemerintah sebegini... +_+'

*du'a hidayat seluruh ummat seluruh alam...*

huk said...

Entri skrang tak menarik dah...boleh tak cite panjang2 macam dlu2..

Hamka said...

video ni 7 minit, tapi nak siapkan lama jugak, pertama aku kena buat skrip, ubah lirik, rujuk pakar english, dan waktu pengembaraan, pelakon buat hal, anak aku susah nak ikut skrip, bini pulak bagi idea lain buat kami bergaduh betul, lepas tu waktu edit, banyak babak menarik terpaksa di potong, lepas tu nak match suara green day dengan suara aku, nak masuk subtitle lagi, tunggu anak tidur dan akhirnya siap.

entry pendek tapi makan masa dua ke tiga hari nak buat, tapi aku rasa puas.

sebab benda yang ada dalam otak bila di muntahkan sungguh rasa lega seperti berak yang lawas.

woha!

insanpelupa said...

Huh.. 2,3 hari baru aku habis baca entri ni.. (tangan di dada mata ke atas)

Anonymous said...

Salam

Nak tau pandangan Maulana? Baca buku

Al Eti'daal Islami Siyasit (Islamic Politics) by|Maulana Zakariyya

Hamka said...

aku ada buku tu,

bagus siapa yang dapat baca.

theblueketayap said...

yang sini kutuk sana, yang sana kutuk sini. tak boleh ke kita saling berhusnuzon?

zikri said...

saya sarankan kepada rakan2 blogger agar menjauhi demokrasi, samada PAS atau UMNO. teruskan dakwah sunnah agar Allah merahmati kita. Join parti politik boleh mengundang bahaya kesyirikan kerana undang2 syirik sedang bermaharajalela.

Anonymoust said...

so, maksudnya, siapa yang kene perintah negara(uruskan negara)? Sori aku takde buku Maulana Zakaria. cuma skarangni terlintas persoalan, kalau takde sistem demokrasi macam sekarang, kita akan guna sistem ape ek?

Bakal Mayat Seri Kembangan said...

kepada encik anon yg kat atas

seperti zaman khulafa ar rashidin
^__^

Hamka said...

mengundi 4 tahun sekali, buat jangan tak buat, zakat sehatun sekali jangan lupa, puasa sebulan sekali jangan lupa, solat lima kali jangan lupa, dakwah banyak kali jangan lupa..

bila lupa, Allah akan lantik raja yang zalim memerintah,

tak paham paham lagi?

ayoh berjuang!

(sambil besandar pada kerusi dan gerak gerakkan mouse)

Anonymous said...

Semalam ustaz kat surau cerita orang munafik sembahyang belakang Nabi...yang sembahyang kat rumah golongan mana yek?

-oyea-

Anonymous said...

horey, dah dapat tengok telinga Hamka, dapat tengok Hamka dari belakang, horay!

Anonymous said...

kelakar lah..hahaha..very nice video and message..

Hamka said...

: )

Nisa said...

Adeh, lawak.

Hamka said...

ha ha.

Hamka said...

penat aku ulang korus.., bila nak mengundi ni?