Sep 29, 2011

Writer's Block? part 5.

(Aku harap setahun sekali cukuplah untuk writer's block, dan tahun ini, terkena pada bulan sept, ok kot.. )

Kronologi.

April, 2008: Writer's Block part 1.

Aku menulis 3 perkara yang selalu di tulis oleh blogger blogger bosan seluruh dunia..
Iaitu menulis tentang “filem terakhir yang aku tonton” atau tulis tentang “cerita aku dan keluarga” atau tulis tentang“aku dan rakan-rakan”.. rujuk sini.

Julai, 2008: Writer's Block part 2.

Sekali lagi, Aku menulis 3 perkara yang selalu di tulis oleh blogger blogger bosan seluruh dunia..
Iaitu menulis tentang “filem terakhir yang aku tonton” atau tulis tentang “cerita aku dan keluarga” atau tulis tentang“aku dan rakan-rakan”
.. rujuk sini.

April 2009: Writer's Block part 3.

Aku ubah format writer's block, aku tulis tentang lagu english yang aku ubah, dari lagu 'wake me up when sept ends', kepada 'wake me up when election ends.'

April 2010: Writer's Block part 4.

Aku ubah lagi format writer's block, aku copy paste chatting. rujuk sini.

Sept 2011: Writer's Block part 5.

Akhirnya, Aku ubah lagi format writer's block, hari ni, aku tak nak tulis apa apa, aku nak copy-paste video sahaja, terimalah magic tricks daripada anak bongsu aku. Woha!


Ps: Err, ada gambar anak aku makan sambil berjalan di lokasi belakang, apa punya bapaklah Hamka ni, ajar anak makan berjalan, hmm, mungkin Hamka terlalu sibuk rakam gambar sehingga terlupa tegur anak Hamka yang lain.., lain kali jangan buat silap lagi, ok, (kutuk diri sendiri dulu, sebelum orang kutuk-woha!)

42 comments:

Encik Marzuki said...

1st.

Anonymous said...

^__^

Z41D1 R4Z4K said...

lol

Darus Interferon said...

Ke empat!

Adlilatun Nur said...

Hebak hebak...

Darus Interferon said...

rambut hakim macam rambut watak dalam anak2 sidek...hehehehe

comel

hendrik said...

yahhhoooo...top 10....canteeekkk..

Topek said...

apa tajuk lagu dalam video ni?

Zulfikar Hazri said...

mcm mana anak kau buat ha? magic betul la!!!!


peerghhhh.....esok nak gi beli payung fresh oren jugak la

Bungakopi said...

bla nak upload magic trick incik ketamayat plak

abeih said...

comelnya!!!!

I wong (依之汉) said...

magic? woha~

aQel said...

comel!! :D

sarah said...

comeiinyerrr....

sarah said...

comeiinyerrr.... :-)

ank_ayah said...

Haha
Lol ^^

azharjaafar said...

x hebak ah.. (saja nak komen lain dari org..) Cuba ko anak beranak tiup payung yg betul sampai kembang.. baru hebak.. kalau dpt tiup payung pasar mlm lagi hebak..

PemilikMataCoklat said...

memang best, ahaha

Ridhwan bin mohd yunus said...

wa.. hebat betul.. ni dah boleh panggil wartawan majalah tiga nie..

shIdA said...

comey gler! bersungguh meniup tu yg xley blah... tersedak kot minum air smbil tgk video ni... hahaha!

GreenAppleKu.com said...

Memang magic!!

Anonymous said...

lolz~ lupa guna wifi kampus. Video kena block. Tak dapat tengok.

Hamka said...

jawab mana yang semoat sahaja,

----
Encik Marzuki, tahniah!

---
Darus Interferon , sebenarnya hazkil, bukan hakim, akupun ikut pelat macam anak.

---
Topek, tajuk lagu dalam video ni adalah anak soleh.

---
Zulfikar Hazri, itu bukan payung fresh oren, tapi payung kek.

---
Bungakopi, akan datang aku mungkin akan buat entry dalam bentuk video jika perlu, dah naik taraf ni he he

---
Azharjaafar, tahniah, sebab anda pengomen pertama di youtube.

Mama Rocks said...

hahaa...betul tu, try tiup payung pasar malam

kak nina said...

dah 2 jam ni aku cuba tiup payung yg selalu aku spare letak dlm kereta, tapi nape tak jadi pun aku punye magic...kena berguru dgn anak ko lah...

ps: laki aku pun pantang dgn anak makan/minum berdiri..or minum air tgn kiri ke...kdg2 bininya ni pun tersasul makan berdiri (cth situasi, sambil masak ambik makanan dlm fridge terus masuk dlm mulut)

Anonymous said...

ni msti buat vid nie pas baca taklim rmah nie kan?? mmg hebak...

Anonymous said...

hebak eaa...hahaha

Anonymous said...

Sy nk bg emsil kt sedare hamka
Mfh bak email..

Anonymous said...

Kereta myt nk email

Hamka said...

email teguran english/grammar telah aku terima, lain kali aku buat subtitile bahasa malaysia translate bahasa terengganu, woha!

ps: nak email?, keratamayat at gmai dot com

Hamka said...

payung pasar malam tak sempat nak tuip sebab anak anak sibuk mengaji dan ayahnya sibuk beriktikaf.aku sahajalah lelaki beriman akhir zaman kononya.., hu hu..

Anonymous said...

Assalam

Eeerrrr...samalah kite! He..he..

Khalid
P/s:
Setiap kali pandang wajah anak-anak, berdoalah wahai bapa-bapa yang mukhlis. Sesungguhnya kelebihan doa seorang bapa terhadap anaknya adalah setaraf doa orang-orang yang teraniya..tiada hijab antara doa tersebut dengan Rabbulalamin. Wallahu'alam.
Ya Rabb...matikanlah semua anak-anakku di jalanMu.

Anonymous said...

Nura

Bebudak memang kerja dia main. Sorang kaunseler ada bagi tau cam tu. Kalau kita sekat dia main maknanya kite menyekat pekerjaannya, Main selagi tidak melanggar perintahNya dan kita yang dewasa bagila garis panduan pada bebudak tu.
"Semoga anak-anak kita menjadi pembela agamaMu bukan yang menjatuhkan agamaMu...Amin."

nadz ruslan said...

bakpo bapak die nipu nih.

hee terhibur

BOM321 said...


Layari
HIBURAN, INFORMASI & BERITA disini : Blog BOM321
GOSIP, GAMBAR & KISAH ARTIS disini : Blog Gosip321

Nur said...

salam...after years following keretamayat...at last dapat dengar suara akhi hamka...:-D

zuraida said...

ha...dapat dengar suara...jadi la kan...woha...

Anonymous said...

aku amek medic and da nak final nih.. tp klu bukak keretamayat mesti stuck berjam-jam..pastu mata pon da kering smpai da x ley nk study..huhu camne nih?

Hamka said...

6 tahun berbelog, dapat dengar suara, 60 tahun berblog, mungkin dapat tengok kubur-woha!

Mutiara Bertaburan said...

kenapa aku dpt yg 1st..

Hamka said...

ha ha

Anonymous said...

best ada anak....



Kerana kita hidup untuk diuji.