Aug 10, 2020

Kenapa tidak cerita Politik?

Sempena penubuhan parti baru melayu oleh Tun M, saya nak kongsi kenapa sejak dua tiga menjak ni, saya sangat jarang tulis isu poliltik, sangat jarang hingga boleh di bilang dengan chopsticks!

Sebabnya KPI saya mengulas bab politik dah tercapai.

Kalau korang perasan zaman kegemilangan blog keretamayat dulu, saya memang antara pengkritik parti PAS, sebab saya tak setuju PAS bergabung dengan DAP, PAS kutuk orang islam tak sokong parti dia, PAS kutuk Tabligh. Pas kafirkan UMNO, PAS tak bersyukur dengan Malaysia yang aman, dan banyak lagilah yang saya tak setuju!

Satu lagi, saya memang ada sejarah pahit dengan penyokong PAS, dikafirkan sebab solat di masjid UMNO sejak waktu remaja lagi, hingga saya bawak diri dan pendekkan cerita, belajar agama dengan geng tabligh.

Kemuncak marahnya saya pada penyokong PAS, adalah hari pertama saya dilantik oleh syura menjadi Amir Jemaah tabligh, hari itu juga arwah ayah saya, setelah dipujuk banyak kali, akhirnya ikut saya keluar tiga hari, termasuk adik saya first time keluar, dan bila saya sampai di sebuah surau PAS, saya di halau, depan ayah saya penyokong PAS hina Jemaah tabligh,

Tapi masa tu saya sangatlah sabar, dengan rungutan ayah saya kata saya buat kerja bodoh berdakwah kena hina, dan adik saya itulah first time keluar dan last time keluar tabligh, sebab tak best kena marah.

Malam tu, saya bangun malam dan doakan orang yang halau saya tu dapat hidayat, itu cara saya lepaskan geram, tapi saya manusia biasa, sangat geram tengok penyokong PAS yang perasan masuk syurga dan sibuk kafirkan orang.

Maka dalam blog keretamayat, saya sering kritik PAS bagitahu betapa salahnya mereka bergabung dengan DAP, kafirkan UMNO, tidak bersyukur dengan amannya Malysia, dan selalu saya seru agar PAS dan UMNO bersatu.

Waktu tu ada orang PAS hina dan sindir saya, PAS tak akan bersatu dengan UMNO Munafik! DAP lebih baik dari UMNO!

Mati hidup balik pun PAS tak akan bergabung!! Kalau PAS bergabung dengan UMNO, saya keluar PAS masuk DAP tubuh parti PAN! macam macamlah asaln dan sumpah penyokong PAS waktu itu.

Ada jugak komen tuduh saya macai UMNO sebab asyik kutuk PAS sajer, UMNO bila nak kutuk?

Saya cakap, tak semua UMNO itu betul, apa yang korang kritik UMNo itu ada betulnya, tapi oleh sebab kau mengaku PARTI ISLAM, maka bila kau buat benda yang bertentangan dengan islam, maka saya kritik, UMNO mengaku PARTI MELAYU dan kau dah banyak kutuk dia, fardu kifayah saya dah lepas bab kutuk UMNO,

Tapi saya sayang ISLAM dan sayang PARTI ISLAM sepatutnya jangan bergabung dengan DAP yang menguasai pembakang! Jangan tak bersyukur sangat hidup di Malaysia yang aman ini, jangan perasan ahli syurga jika solat Jemaah pun tak jaga, jangan hina Jemaah Tabligh tu ahli neraka! macam macam lah!

 

Panjang cerita, akhirnya PAS keluar dari Pakatan yang di kuasai DAP, dan sayalah antara orang yang sangat gembira dengan kematangan PAS dan akhirnya sejarah tercipta, di PWTC.

HAari Jummat yang indah, PAS dan UMNO bersatu, saya ada tempat kejadian, saya ada waktu orang PAS berdiri menyanyi lagu UMNO sambil menangis, saya ada waktu khutbah Jumaat oleh parti PAS di bangunan UMNO, saya ada waktu makcik tudung merah peluk makcuk tudung hijau sambil menangis.

Saya ada waktu pakcik bersongkok dan berkopiah simpan songkok dan kopiah masing masing lalu sama sama bertanjak dan menjerit Takbir!

Saya ada waktu air mata mereka bercucuran bersyukur kerana dah lama sangat mereka bergaduh, dan akhirnya mereka berdamai.

Saya sebagai saksi di tempat kejadian, walaupun saya hanyalah peniaga Tanjak, dan semua Tanjak saya warna merah, biru, hijau, habis di jual, tapi Tanjak warna biru muda tak laku, aduhhhh..

Maka sejak PAS keluar dari DAP lagi, saya tidak mengkritik PAS, saya sokong PAS, dan PAS juga mulai berbaik dengan geng Tabligh, dulu ada poster saya sedang makan nasik di Sri Petaling, saya letak bendera PAS dan UMNO sebagai simbolik kepada KPI saya. Dan Alhamdulilah PAS dan UMNO bersatu. Dan makan setalam, Maka KPI saya dah tercapai,

Tiada lagi krtitikan saya macam awal blog keretamayat dulu.

Saya juga dah tak pakai topeng macam dulu, saya dah buktikan saya wujud, tapi masih pakai topeng patuh SOP PKP. He he

Namun besar harapan saya, jika PAS dan UMNO dapat menang besar dalam MN majority next PRU, tolong gunakan peluang itu untuk haramkan arak, jadikan Malaysia bebas arak seperti Singapore bebas gula gula getah!

Dah terbukti dari segi Sains – arak ni merosakkan organ dan otak!

Dah terbukti dari segi Sosial - arak ni membazir duit, banyak kes gaduh bila mabuk, kes rogol, sumbang mahram, accident waktu driving, bunuh orang, kencing merata dan sebagainya.

Dan bukankah Agama Islam sudah haramkan arak?, sebab Tuhan tahu, arak memudaratkan, mana ada orang minum arak untuk kesihatan otak? Ada bukti sains ke minum arak menjadikan otak kau cerdik? Makin selamat ke orang memandu dalam keadaan mabuk?

Harap kerajaan Melayu Islam MN gabungan PAS dan UMNO akan haramkan terus Arak!

Kita dah ada Bapa Kemerdekaan, Bapa Pembangunan, Bapa Perpaduan, Bapa Pemodenan, Bapa Modal Insan, Bapa Transformasi, itu semua kita dah ada, dan terbaru kita ada Abah!,

Lepas ni harapnya kita ada ada Bapa Penutupan kilang arak!

Woha!

Sempena penubuhan parti baru melayu oleh Tun M, saya nak kongsi kenapa sejak dua tiga menjak ni, saya sangat jarang tulis isu poliltik, sangat jarang hingga boleh di bilang dengan chopsticks!

Sebabnya KPI saya mengulas bab politik dah tercapai.

Kalau korang perasan zaman kegemilangan blog keretamayat dulu, saya memang antara pengkritik parti PAS, sebab saya tak setuju PAS bergabung dengan DAP, PAS kutuk orang islam tak sokong parti dia, PAS kutuk Tabligh. Pas kafirkan UMNO, PAS tak bersyukur dengan Malaysia yang aman, dan banyak lagilah yang saya tak setuju!

Satu lagi, saya memang ada sejarah pahit dengan penyokong PAS, dikafirkan sebab solat di masjid UMNO sejak waktu remaja lagi, hingga saya bawak diri dan pendekkan cerita, belajar agama dengan geng tabligh.

Kemuncak marahnya saya pada penyokong PAS, adalah hari pertama saya dilantik oleh syura menjadi Amir Jemaah tabligh, hari itu juga arwah ayah saya, setelah dipujuk banyak kali, akhirnya ikut saya keluar tiga hari, termasuk adik saya first time keluar, dan bila saya sampai di sebuah surau PAS, saya di halau, depan ayah saya penyokong PAS hina Jemaah tabligh,

Tapi masa tu saya sangatlah sabar, dengan rungutan ayah saya kata saya buat kerja bodoh berdakwah kena hina, dan adik saya itulah first time keluar dan last time keluar tabligh, sebab tak best kena marah.

Malam tu, saya bangun malam dan doakan orang yang halau saya tu dapat hidayat, itu cara saya lepaskan geram, tapi saya manusia biasa, sangat geram tengok penyokong PAS yang perasan masuk syurga dan sibuk kafirkan orang.

Maka dalam blog keretamayat, saya sering kritik PAS bagitahu betapa salahnya mereka bergabung dengan DAP, kafirkan UMNO, tidak bersyukur dengan amannya Malysia, dan selalu saya seru agar PAS dan UMNO bersatu.

Waktu tu ada orang PAS hina dan sindir saya, PAS tak akan bersatu dengan UMNO Munafik! DAP lebih baik dari UMNO!

Mati hidup balik pun PAS tak akan bergabung!! Kalau PAS bergabung dengan UMNO, saya keluar PAS masuk DAP tubuh parti PAN! macam macamlah asaln dan sumpah penyokong PAS waktu itu.

Ada jugak komen tuduh saya macai UMNO sebab asyik kutuk PAS sajer, UMNO bila nak kutuk?

Saya cakap, tak semua UMNO itu betul, apa yang korang kritik UMNo itu ada betulnya, tapi oleh sebab kau mengaku PARTI ISLAM, maka bila kau buat benda yang bertentangan dengan islam, maka saya kritik, UMNO mengaku PARTI MELAYU dan kau dah banyak kutuk dia, fardu kifayah saya dah lepas bab kutuk UMNO,

Tapi saya sayang ISLAM dan sayang PARTI ISLAM sepatutnya jangan bergabung dengan DAP yang menguasai pembakang! Jangan tak bersyukur sangat hidup di Malaysia yang aman ini, jangan perasan ahli syurga jika solat Jemaah pun tak jaga, jangan hina Jemaah Tabligh tu ahli neraka! macam macam lah!

 

Panjang cerita, akhirnya PAS keluar dari Pakatan yang di kuasai DAP, dan sayalah antara orang yang sangat gembira dengan kematangan PAS dan akhirnya sejarah tercipta, di PWTC.

HAari Jummat yang indah, PAS dan UMNO bersatu, saya ada tempat kejadian, saya ada waktu orang PAS berdiri menyanyi lagu UMNO sambil menangis, saya ada waktu khutbah Jumaat oleh parti PAS di bangunan UMNO, saya ada waktu makcik tudung merah peluk makcuk tudung hijau sambil menangis.

Saya ada waktu pakcik bersongkok dan berkopiah simpan songkok dan kopiah masing masing lalu sama sama bertanjak dan menjerit Takbir!

Saya ada waktu air mata mereka bercucuran bersyukur kerana dah lama sangat mereka bergaduh, dan akhirnya mereka berdamai.

Saya sebagai saksi di tempat kejadian, walaupun saya hanyalah peniaga Tanjak, dan semua Tanjak saya warna merah, biru, hijau, habis di jual, tapi Tanjak warna biru muda tak laku, aduhhhh..

Maka sejak PAS keluar dari DAP lagi, saya tidak mengkritik PAS, saya sokong PAS, dan PAS juga mulai berbaik dengan geng Tabligh, dulu ada poster saya sedang makan nasik di Sri Petaling, saya letak bendera PAS dan UMNO sebagai simbolik kepada KPI saya. Dan Alhamdulilah PAS dan UMNO bersatu. Dan makan setalam, Maka KPI saya dah tercapai,

Tiada lagi krtitikan saya macam awal blog keretamayat dulu.

Saya juga dah tak pakai topeng macam dulu, saya dah buktikan saya wujud, tapi masih pakai topeng patuh SOP PKP. He he

Namun besar harapan saya, jika PAS dan UMNO dapat menang besar dalam MN majority next PRU, tolong gunakan peluang itu untuk haramkan arak, jadikan Malaysia bebas arak seperti Singapore bebas gula gula getah!

Dah terbukti dari segi Sains – arak ni merosakkan organ dan otak!

Dah terbukti dari segi Sosial - arak ni membazir duit, banyak kes gaduh bila mabuk, kes rogol, sumbang mahram, accident waktu driving, bunuh orang, kencing merata dan sebagainya.

Dan bukankah Agama Islam sudah haramkan arak?, sebab Tuhan tahu, arak memudaratkan, mana ada orang minum arak untuk kesihatan otak? Ada bukti sains ke minum arak menjadikan otak kau cerdik? Makin selamat ke orang memandu dalam keadaan mabuk?

Harap kerajaan Melayu Islam MN gabungan PAS dan UMNO akan haramkan terus Arak!

Kita dah ada Bapa Kemerdekaan, Bapa Pembangunan, Bapa Perpaduan, Bapa Pemodenan, Bapa Modal Insan, Bapa Transformasi, itu semua kita dah ada, dan terbaru kita ada Abah!,

Lepas ni harapnya kita ada ada Bapa Penutupan kilang arak!

Woha!

1 comment:

johnny said...

Are you desperately in need of a hacker in any area of your life??? then you can contact; ( HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM ) services like; -hack into your cheating partner's phone(whatsapp,bbm.gmail,icloud,facebook, twitter,snap chat and others) -Sales of Blank ATM cards. -hack into email accounts and trace email location -all social media accounts, -school database to clear or change grades, -Retrieval of lost file/documents -DUIs -company records and systems, -Bank accounts,Paypal accounts -Credit cards hacker -Credit score hack -Monitor any phone and email address -Websites hacking, pentesting. -IP addresses and people tracking. -Hacking courses and classes CONTACT THEM= .HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM WHATSAPP +12132951376(WHATSAPP) my services are the best on the market and 100% security and discreet work is guarante