Feb 27, 2013

Kisah Laki Bini secara random?

(ya, aku petik beberapa part secara random dari FB keretamayat, layan…)

Berjogging Laki bini ( part 102 )

Waktu jogging dengan bini di pagi hari, teringat kisah Nabi Muhammad SAW berlumba lari dengan Aisyah, tapi Nabi kalah, sebab Aiysah bini muda, dan Nabi waktu tu dah tua.

Aku ni pulak, beza umur dengan bini tak jauhpun, tiga empat tahun jer..

Jadi aku ajak bini aku lumba lari.

Sebelum tu info aku, pernah menang hamper bakul besar dalam acara larian merentas desa melalui cabutan bertuah 10 pemenang dari 50 peserta yang tiba awal, aku orang ke 45 tiba dari 200 pelajar.

Jadi kami pun berlumba.

Tapi bini aku menang mudah.

Aku siap jatuh tergolek macam buah kelapa sawit. Hampeh!

Rupa rupanya, bila aku semak rekod sokolah bini aku, beliau merupakan johan olahraga larian1500 meter.

Salah orang aku ni, adohai..

(Ps: Main Spider Solitaire pun kalah gak, hampeh!)


Sarapan laki bini (Part 77)

Lepas jogging, laparlah pulak, jadi apa kata kita, pekena roti canai.

Tiba di gerai, Pelayan berkata sambil pandang muka kami Laki Bini:

“Minum apa bang?”

Laki berkata sambil pandang muka bini:

“awak, nak air apa?”

Bini berkata sambil pandang muka Laki:

“Teh tarik.”

Laki berkata sambil pandang muka pelayan:

“Teh tarik dua!”

Pelayan berkata sambil pandang muka kami Laki Bini:

“Makan?”

Laki berkata sambil pandang muka pelayan:

“Roti telor bawang dua”

Bini cepat-cepat berkata sambil pandang muka Laki:

“Tapi bang, saya bukan nak makan roti telor bawang”

Kata Laki sambil pandang muka bini:

“memanglah, abang order untuk abang, untuk awak belum lagi?”

Woha!

(Ps: Bini order roti telor sardin dua bijik, ambik kau, adohai..)


Kalau Bini mati dulu  (part 84)

Sedang sedap makan, bini tiba tiba bertanya:

“kalau saya mati dahulu, abang kahwin lagi tak?”

Lalu jawab aku selepas menghembus nafas keluhan yang panjang.

“Agak susah...”

“Kanapa? Abangkan ramai peminat?”

Tanya bini dengan serius. Aku termenung sekejap dan berkata:

“nak kena tahan kentut waktu dating yang susah tu..”

Woha!

(Ps: Orang lelaki akan kentut kuat selepas kahwin, sensor kemut mereka hanya berfungsi depan awek, adohai..)


Filem tanpa bini  (part 96)

Sedang aku makan bersama bini di gerai makan, tiba tiba seorang remaja cina telah masuk ke kedai makan sambil menggalas sebuah beg.

“Hello, Abang, saya ada movie terkini, gambar baik punya, DVD copy, mahu beli?”

Cheh! Rupa-rupanya lanun cetak rompak DVD haram.

Aku menghabiskan kunyahan roti canai, kemudian hirup air teh tarik perlahan lahan lalu bersuara.

“Kalau ada movie tanpa pelakon perempuan, saya sanggup beli”

Bini aku gelak kecil, pemuda cina dalam keadaan hairan, bertanya:

“Kenapa abang tak nak tengok perempuan? Mereka semua cantik cantik maa..”

Aku ambik tisu untuk lap mulut dan bersuara lagi, kali ni agak keras.

“Sebab aurat wanita tu haram!, tengok aurat wanita boleh buat saya masuk neraka! Kalau takde movie tanpa pelakon perempuan, baik lu blah!”

Urat? Halam? Apa ni?, bisik pemuda cina, tapi beliau tabah geledah beg kandungnya lalu mengeluarkan beberapa lagi keping DVD.

“Ha, ni cerita yang abang cari, tak de pelakon perempuan.., confirm!”

Aku belek belek DVD tu dengan mencebik bibir.

“Saving Private Ryan? Kisah perang dunia kedua yang mana satu kumpulan di tugaskan selamat adik beradik Ryan yang terakhir hidup selepas abangnya semua mati?, takde perempuan? Kau jangan tipu pakcik, comfirm ada perempuan, babak mak Ryan terduduk terima surat kematian anak-anaknya, babak kerani tulis surat mati sebelum pos pada mak Ryan, tu semua aurat tu, haram!."

“Cerita ni pulak pakcik”, hulur pemuda cina tu dengan penuh sopan dan tabah.

“Ni cerita apa? Reservoir Dogs? Memang semua pelakon utama lelaki, kisah rompak kedai emas tanpa babak rompak kedai emas, tapi sebelum rompak mereka makan kat kedai, casher kedai tu perempuan, makcik gemok yang tembak mereka lepas rompak kedai itupun perempuan”.

“Cuba yang ni pulak pakcik, Shawshank Redemption.”

"Kisah orang masuk penjara?, jangan nak tipu, waktu negro tu keluar penjara jaga kedai ada pelanggan perempuan, aurat semua tu, haram!"

“Haiya, ini macam banyak susah lo mau cari makan, tapi takpe, ni cerita harap abang suka. Memang confirm tak ada pelakon perempuan , semua lelaki. Ini movie baru, belum masuk panggung lagi, gambar clear, DVD copy.RM 5 sekeping”

Aku pun tenung dan belek belek, sambil berbisik.

“Top Gun 2?”, hmm, aku tak pernah tahu ada filem hollywood tanpa pelakon perempuan, bagus, Aku beli.

Balik rumah,  aku pun dengan tak sabarnya ajak bini menonton filem “Top Gun 2”, sebuah filem tanpa pelakon perempuan kononnya., malahan menurut remaja cina tu, boleh claim RM5 jika ada kelibat pelakon perempuan.

Bila aku on player DVD, bini aku menjerit, dan aku hampir mati sakit jantung, terus aku patahkan DVD haram tu berkecai kecai.

Jahanam! Cilaka! Ini bukan Top Gun 2, tapi 2 top Gun!!

Rosak etika hidup sebab tertengok “Gay Pornos”

Hampeh!

(Ps: Di akhir zaman, manusia tidak dapat lari daripada dosa, seperti orang yang berjalan mengharung air tanpa mengharap setitik basah, sedang pasti kamu akan kebasahan, mengakulah dosa masing masing dalam taubat hari ini, adohai..)

Kalori oh kalori (part 103)

Lepas mood hilang tertengok gay pornos, aku bukak TV dan bini bukak internet, lalu aku suruh bini semak jadual kalori akan berapa kalori berjaya di pecahkan untuk jogging selama 20 minit.

Bila semak jadual kalori, 20 minit berjogging membakar lebih kurang 760 kalori.

Aku senyum, dan terus berbaring kepenatan serta kekenyangan di depan TV memikirkan masa depan yang cerah kerana hidup sihat serta umur panjang.

“Tapi bang, dengar ni”, sampuk bini:

Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori, 
Roti canai = 400 kalori

Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori,

Ikan tenggiri goreng (sepotong) = 142 kalori,

Teh tarik(Segelas)= (210 kalori),

Pisang (2 biji) = 76 kalori,

Sayur mentimun = 75 kalori,

Telor goreng (sebiji) = 110 kalori

Semuanya adalah: 1268 kalori.

Itu belum campur makan tengah hari dan makan malam serta minum patang, lebih kurang lauk abang adalah nasi putih, ikan, sayur, daging, buah, roti canai dan teh tarik = 11,388 kalori.

Purata kalori abang makan sehari = 12, 656 kalori.

Abang berlari sampai jatuh tergolek macam buah kelapa sawit, yang mana nak lari seminggu sekalipun payah: = baru hilang 760 kalori
12656 kalori tolak 760 kalori, jadi setiap hari abang hutang 11,896 kalori..

Apa pendapat abang?

“Arghh, Dunia ini memang tidak adil!”

Hampeh!

(Ps: Makanlah sederhana macam Nabi Muhammad SAW makan, berhenti sebelum kenyang.., adohai, pesan pada diri sendiri.)

Lelaki paling seksi (part 125)

Aku dah cakap, lepas kahwin, akan ada penasihat fesyen amatur, yang mana bila aku hanya berkain pelikat atau hanya berkain tuala tanpa pakai baju sambil duduk duduk dalam rumah, bini dengan muka rimas menegur:

“apa ke hell berkain tuala siang malam? Ke hulu ke hilir?, tak sejuk ke? cuba pakai baju T shirt ke apa?, karang terselak, malu kat anak anak”

Laki yang tak mahu kalah menjawab.

“saya pakai macam ni sebab nak goda awak, jika dah terangsang, bagitahu yer..”

Woha!

(Ps: Bini terus muntah di tempat kejadian, ada ada jer kisah laki bini, adohai..)

SEKIAN KISAH LAKI BINI SECARA RANDOM.


33 comments:

Lynn si pipi merah said...

Suami & isteri,

Kalau tak dapat cari isteri yg cantik, cubalah cari kecantikkan isteri. Kekurangan isteri ditampung oleh kelebihan suami & begitulah sebaliknya.

Kalau suami pakai bedak comot, isterilah yg tolong sapukan supaya nampak kemas.

Kalau tudung isteri senget, siapa lagi yg nak betulkan melainkan suami supaya nampak cantik.

Hamka said...

kalau Laki lumpuh, bini tolong basuh berak, kalau bini lumpuh, madu tolong basuh berak, adohai...

D-SIM said...

hahaha, *orang bujang gelak sebab mengidam hidup laki bini. Eh*

Hamka said...

eh?

4feet8 said...

terus muntah di tempat kejadian eh..? kekeke

Hamka said...

kau gelak? jangan hina aku!

Ym.Bundle said...

susah tu bro kene prektis kemut kentut balik kalau nak kawen lagi tu..

Alkisahnya... said...

Alkisahnya nak tanya kalo tuan punya blog tak Kisah...
Seronok baca blog Hamka ni kadang-kadang terkena atas batang hidung sendiri tapi sempat lah tepis...
Wohaaa...Keep going lah keretamayat...

Hamka said...

Ym.Bundle

kena dating tempat bising dan luas, he he

------------
Alkisahnya

apa yang ko nak tanya? adohai..

Anonymous said...

kisah sebelum dan selepas kawen..

Alkisahnya... said...

Alkisahnya...cite bini mati kawin lain tu.. kenapa masa dating kena tahan kentut...

faizal abd fathi said...

hahahahha... steady bang!!

Anonymous said...

BORING!!!!!!!!! NEXT ENTRY PLEASE!!

Anonymous said...

hehe hang boring sebab hang x der bini, or paling best perempuan pun tak minat kat hang... tu yang tak leh nak faham lawaknyer... haha...

==aku lagi?==

Lynn si pipi merah said...

button reply kat mana? atau saya yg tak perasan.

Hamka said...

Alkisahnya...
Nampaknya kau kena cari link asal kisah tu dalam FB keretamayat, baca komen nya sekali, he he.

-----------
faizal abd fathi

hahahahha... steady dik!

-----------
Anonymous

BORING!!!!!!!!! NEXT anonymous PLEASE!!

----------
==aku lagi?==

Aku rasa mamat tu forever alone, adohai..

-----------
Lynn si pipi merah

Aku pun cari button reply kat mana? Blog ni tahun 2006, design lama,

adohai

Egg Head said...

Nak beli buku Makan Dalam guna Baucer student bole tak?

fina fento said...

Part kalori tu. Kalori tu! Hahaha!

Hamka said...

Egg Head

itu kau hubungi terus terfaktab media, aku pun belum baca tulisan blogger lain dalm tu, adohai..

-------------
fina fento .

Kalori tu!

chanz said...

salah kira tu kalori....

ada pulak smpai 12000 kalori..itu giant mungkin la makan smpai camtu.

Hamka said...

bini aku nak kenalan aku, ADOHAI

detective nie said...

kisah penuh teladan dan hiburan!
(tiru sket)
Woha!

Anonymous said...

eh pasal gay pornos tu ,macam cerita yg direcycle jek. pasal pakcik yg beli cd takmo ada perempuan kan .hehehehe. p/s; tahniah pada aku kerana berjaya baca semua entry blog ni dan dapat detect pasal gay pornos tu. WOHA!

Anonymous said...

ni bukan pasal forever alone, ni sbb kes recycle cerita yang sama, kat Fb baca benda neh, kat blog pun baca benda neh. Muak lah, tolonglah, orang lain pun ada bini takde nak kongsi hal rumah tangga dengan orang lain, LOL!!

Anonymous said...

anonymous yg butthurt..

Hamka said...

detective nie

jangan lupa bagi kredit

-----------
Anonymous 1

tahniah pada kau kerana berjaya baca semua entry blog ni dan dapat detect pasal gay pornos tu. Ya recycle, ambik idea dari aku yang lama, he he

----------
Anonymous 2

Kalau dah bosan, pergilah layan bini kau, adohai..

Anonymous said...

hamka, saya ada satu soalan. berdakwah paling baik adalah dengan cara nabi iaitu dari rumah ke rumah.
tapi bagi perempuan, apakah cara paling baik untuk berdakwah.dari rumah ke rumah nampak sangat tidak sesuai bagi wanita.mohon pencerahan.

Anonymous said...

hamka takmo buat entry pasal Lahad Datu ke? pasal makcik abby yg meroyan tu.. heheheheheh

Hamka said...

bab dakwah ni sama macam solat jemaah, wanita galakkan suami solat jemaah, dan kaum ibu solatlah di rumah..

sama jugak, dakwah, wanita galakkan, suami, ayah, abang, adik lelaki dakwah rumah ke rumah, mereka mudahkan lelaki menjalankan kewajipan.

sama jugak macam jihad angkat pedang, wanita jaga harta dan maruah sewaktu suami keluar jalan Allah, maka merekapun mndapat pahala yang sama.

wanita sennag masuk shurga.., orang laki yang bnayk hisabnya, adohai

dr brutal said...

benar tu encik hamka

dr brutal said...

benar tu encik hamka

KaKi Jalan said...

hahaha...
tahniah kerana ad penasihat kesihatan, xperlu jumpa kevin zahri..huhuhu

Hamka said...

huhuhu