Aug 30, 2021

Cara elak anak dari Gajet?

Anak syurga suka main gajet, lepas tu speaker bukan main kuat, rodblok game apa ntah namanya?

Tapi ubat paling menjadi suruh anak berhenti main rodblok ni adalah kolam mandi.

Berlari mereka tukar baju bila lessen mandi kolam renang dikeluarkan.

Terus aman damai dalam rumah sekejap,

Boleh saya menulis dengan dengan aman.

Tapi macam best dengar anak anak menjerit sambil mandi.

Tak boleh jadi, pepatah kerajaan dulu, “No one will be left behind”  bergabung dengan pepatah kerajaan baru “Keluarga Malaysia”

Maka jom mandi satu kelarga!

Woha!

Kolam ni senang nak simpan, saya buat video cara lipat siap siap: https://youtu.be/7TE53ih5myQ

Jika nak beli Shoppe jual murah jer, https://invol.co/cl5d3zt

Jika nak lasak sikit, malas lipat beli yang ini: https://invol.co/cl5pagh

Tazkirah pendek.., hari ni kita mampu mandikan anak-anak walaupun mereka sangat bebas bergerak, tiba satu masa, bukan semua anak boleh mandikan si ayah, padahal ayah sudah tidak bergerak akibat lumpuh, atau ayah dah jadi jenazah, pun anak upah orang lain mandikan, renung renungkan pesanan ini waktu mandi esok pagi.

3 comments:

Syaz Rahim said...

nice sharing encik, moga bermanfaat

Evercare Physiotherapy said...

tu anak, kalau bapak budak pulak?

hamka said...

Bapak budak boleh kena psedo autisme, huhuhu