Jan 10, 2021

Kepala Air?

 


Waktu mandi bersama anak Syurga di kawasan air terjun, tiba tiba Iman Hamka, Autisme boy, tujuh tahun hilang dari mata!, berderau darah dalam badan mencari anak yang tak nampak atas air, paling takut anak termasuk celah batu dan lemas.

Tadi dah pesan pada abang abangnya supaya tengok adik sama, bila abangnya juga tiada, lega sedikit, mungkin anak bersama abangnya, saya yang kebetulan sedang rakam video ternampak kelibat anak bawah air terjun, masih bergerak! Paling takut berada bawah air terjun ini adalah bila ada kepala air.

Bagi yang tidak tahu, Kepala air bermaksud gelombang aliran air mengejut dalam kuantiti yang besar mengalir dari air terjun ke sungai utama. Lazimnya, ia berpunca daripada hujan lebat dan berupaya membawa segala macam kelodak, batu dan kayu hanyut. Selain itu, ia akan merempuh apa sahaja halangan di hadapannya dan pernah mengorbankan banyak nyawa.

Jadi, tolong hati hati guys, sukar nak cerita kejadian itu jadi saya ada rakam sikit visual di bawah air terjun, hati hati waktu bercuti, sentiasa pantau orang tersayang.

https://youtu.be/ULno-dGS9BU

 


2 comments:

michelle said...

test

michelle said...

IONQQ**COM
agen terbesar dan terpercaya di indonesia
segera daftar dan bergabung bersama kami.
Whatshapp : +85515373217