Sep 13, 2013

Bagaimana nak Beli Buku Hamka Keretamayat?

(Isi Borang dibawah, tak faham boleh tanya di ruangan komen atau email atau FB, terima kasih)

Semusim di Syurga

Permata yang Hilang Kini Dijumpai


Kamar Sutera



Ps: Selepas 10 hari, jika masih belum terima buku, sila membuat aduan di ruangan komen di bawah, pastikan ada email untuk aku hubungi. Terima kasih kerana membeli belah di halaman Keretamayat.

54 comments:

penjual kuih said...

Salam...

Menarik tajuk buku ni...

Cover buku ni ada gambar kamar yg buat daripada sutera atau gambar katil yg ada tiang2 seri dan galang2 tempat gantung langsir sutera tu?


Sekian...terima kasih

rizalsmart said...

bro hamka cimbclicks x bole keeeeeee???

Hamka said...

penjual kuih

Arghh, lupa letak cover kulit, Ok, dah letak dah, he he

-----------
rizalsmart

cimbclicks belum adjust lagi, ini bukan terbutan afdal pub macam dulu, adohai..

Samsiah Abd Shukor said...

abg hamka, ini harga promo utk pembeli terawal atau harga biasa?

Hamka said...

aku harap begitu juga, dulu PYH aku jual sebulan RM25, lepas tu baru naik RM29,

Nak kena confirmkan balik dengan penerbit. ;)

From FB Fan said...

Dari segi penulisan, memang tidak diragui cara Hamka menulis ni ada keunikan yang tersendiri, Allah beri bakat yang luar biasa, kena syukur tu. Kisah-kisah yang dibawakan berkait rapat dengan kehidupan seharian kita, bersahaja dan santai tapi tajam, dalam kelakar ada fakta, nas, dan ada kesenian dalam berdakwah yang tersendiri. Semoga terus sukses.. Buku pertama dulu pun saya antara yang terawal order sebaik sahaja borang di blog diwar-warkan. Cuma nak komplen sikit, pada pendapat saya cover buku yang kedua ni kurang menarik la.. Suram, gambar yang diletakkan hati kena panah tetiba ada key chain van mayat macam satu kombinasi yang tak kena, corak dan pemilihan warna latar pun suram je. Macam budak baru belajar grafik dan lukisan. Apapun terpulanglah kepada penulisnya, harap-harap 'don't judge a book by its cover' la. tahniah dan teruskan usaha.

From FB Fan said...

kalu nak beli dua2 buku skali pastu nak en.hamka lukis2 n bg ucapan kat dlm dua2 buku tu cmner? kalu isi borang kat blog keretamayat,still dpt en.hamka lukis2, tulis2 n sign ker? ni tuk special sket..huhu hantaran to be... ngeee

Anonymous said...

cover ok lah ni...abis nak yang mcm ni ker

http://terfaktab.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B08:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B08:00&max-results=50

Hamka said...

Salam, minta maaf tak dapat hantar buku hari ini, kerja penghantaran akan dibuat mulai besok, ada masalah teknikal sikit, adohai..

eioul said...

kalau transfer dari akaun bank islam ke akaun maybank boleh kan?

Hamka said...

Boleh, akan ambik masa 2 hari, dan anda mungkin kena cas oleh bank anda sendiri sebanyak RM1, kalau tak silap lah..

aku rasa pihak bank akan jawab dengan lebih tepat bab transfer ini, aku hanya insan yang lemah, adohai...

Anonymous said...

kalau nak beli buku ni n permata yang hilang sekali, boleh x pos kan skali so charged pos rm6 je, boleh x???

:)

Anonymous said...

asalamualaiakum saudara hamka.. betulkah kawan2 dari jemaah tabligh berpegang iktiqad semua perkara Allah sudah tentukan tapi iman seseorang Allah masih belum tentukan?

Hamka said...

jika nak beli sekali, bank in rm 66 dalam maybank hamka, isi borang dekat blog ini, borang kamar Sutera, dan ruang komen, tolos catatan beli dua buku PYH dan KS. jika alamat berbeza, tulis kat situ jugak, terima kasih.

Hamka said...

bab iman belum di'tetap'kan , rujuklah tafsir al quran:

Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).

Allah uji kita, untuk mendokumentasikan tahap iman kita..

jangan rujuk pada orang tabligh, mereka ada yang bekas arqam, bekas pas, bekas penagih, bekas blogger, rujuklah ustaz ulamak sama ada dalam pas, tabligh, atau umno.

Anonymous said...

mintak2 leh sampai esok buku tu..heeee

Azri said...

Salam hamka...lama aku xkomen kau...
firstly aku nak minta pendapat kau lah....puas dah aku bertanya ustaz2 ni...

macam mana nak settle masalah riba'
contohnya kalau kita beli rumah pertama dan kenderaan pertama pakai bank islam... memanglah secara zahirnya die x ckp riba..tapi die cakap keuntungan..lagi 1, aku ada rasa macam kene tembak dengan sorang ustaz ni punya status kat FB...

cuba kau baca dan buat post tentang riba' ni.. pls....

ragu keliru dan macam tertipu je kita ni kan?

ni fb dia...episod 1 :
https://www.facebook.com/thembymhlongo/posts/451047291675310?comment_id=2459780&offset=0&total_comments=374&notif_t=feed_comment_reply

ni fb dia episod 2 :
https://www.facebook.com/thembymhlongo/posts/452130318233674

c/p email said...

Saya sangat terkesan, terhibur dan ter macam2 lagi dengan tulisan En Hamka.. Bagi saya anda sangat memahami psyche seorang manusia marhaein mcm saya yang baru nak kembali ke pangkal jalan.
Tulisan En Hamka sangat telus, ikhlas & gila...
tak pura2 langsung memang ikhlas drp lubuk hati.. woha sangat!
En Hamka "mengejutkan' jiwa saya yang dah mati yg dah kecewa supaya saya boleh bangun tekekek2 ikan mak ilui2 baca buku En Hamka

ikankukus said...

kat pengedar tak boleh beli ke en hamka? susah la nak pos ke kampus ni

DiilaKimFahiim said...

beli kat terfaktab pn bole kan... dapat sign tak? haha

*aku ckp jgn mrh tau, sbb kat faktab bagi diskaun singgit* LOL

;P

Hamka said...

terfaktab tak dapat sain,

tapi takpelah, beli kat terfaktabpun ok.

:)

Hamidah said...

salam kpd semua,

Isu yg di bentangkan oleh en. Azri berkenaan permasalahan riba adalah masalah yg sangat2 besar di akhir zaman ni. Iblis dan dajjal tidak pernah berhenti untuk merosakkan org beriman. Sistem perbankkan masa kini yg berasaskan riba (samada cap islam @ x) adalah salah satu instrumen penting untuk merosak dan menghambakan manusia,sehingga manusia di sibukkan sedemikian rupa hingga tiada masa utk ingat allah dan manusia semakin lama semakin kufur.
Kita perlu segera sedaya upaya utk keluar dari sistem batil ini dan kembali kepada al quran dan hadis,rujuk kpd org2 alim yg takwa tinggi. sebenarnya allah bagi banyak jln keluar bagi setiap masalah kecuali bagi org yg x sabar kpd nasfu sendiri dan x solah dlm erti kata yg sebenarnya...

Hamka said...

lambat lagi rasanya aku nak layakkan diri tulis bab riba ni, adohai...

mata sepet said...

bang, xde account cimb ke????

| CikMatahari | said...

buku ni ada jual di kedai2 buku ke atau hanya di jual melalui online?

Hamka said...

dik, pakai maybank jer lah, senang nak monitor..

dan, kamar sutera akan masuk kedai buku 2 minggu lagi kata penerbit,

insya-Allah

noattentionplease said...

Pak Cik Hamka, beta bayar RM66 sekali untuk buku Kamar Sutera dan Permata yang Hilang terjumpa balik tu macam yang tuan hamba duk komen before ni.

Borang tu pun beta isi sekali utk dua buku.

Hamka said...

apa nama dalam borang?

noattentionplease said...

Nurul Na..... bt No....
Alamat di Seremban tu.

Mana boleh publish nama beta. Femes nanti.

Anonymous said...

hamka
.buku dah smpai semalam.
senyum sorang kau baca buku tu.hahahahahhaha

Anonymous said...

hamka bli byk dpt murah ke?sy nk bg hadiah kpd pelanggan2 sy.mrk semua dh kawin

Ap124wN said...

Kalau saya nak beli 4,5 buku takpe ke???
alamat yang sama

Web Designer said...

Kat sini banyak lagi barang murah http://25sen.com

Web Designer said...

Jual kat sini pun boleh.

Web Designer said...

Barang lain kat sini pun ok jugak

Aainaa Alis said...

Received with thanks

Ahmad Shafiq said...

Salam.. Saudara hamka,
saya tak pasti RHB dah email ke belum, tapi sy dah buat online transaction pakai RHBNow untuk direct transfer ke akaun saudara. Borang tu pun saya dah isi semua, kalau dah terima, boleh konpemkan?

Terima Kasih!

Hamka said...

boleh email aku dan bagi bukti secafra attach, senang nak attach bukti, insyaAllah

Anonymous said...

assalamualaikum..boleh pos kat singapore tak?
sya nak beli

tq

feeza
Singapore

Khairani Abdul Aziz said...

alaa..cimb xde ke?

ke buku dah masuk kedai?

Hamka Kereta Mayat said...

untuk singapore, email aku , bagi alamat, nanti aku semak kos pos.

oh ye, buku ini juga ada dijual di PMH dan kedai buku 1 malaysia

tuan kedai said...

Salam hamka,
buku kamar sutera ada lg ka?nk oder ni..

Hamka Kereta Mayat said...

masih ada stok untuk KAmar Sutera, bank in, isi borang

Hamka Kereta Mayat said...

CARA NAK BELI:

1. Bayar RM31/satu buku (RM25 + RM6 Pos Laju)
atau Bayar 62/dua buku (RM50 + RM12 Pos Laju)
Sabah/Serawak tambah lagi RM1/buku sebab kos pos adalah RM7.

Bayar kepada :

Muhammad Hamka (Maybank 163028553448)

Note: Jenis BUKU Pilih betul betul yer!
• Kamar Sutera sahaja (RM31)
• Permata Yang Hilang Kini Dijumpai sahaja (RM31)
• Set (KS dan PYHKDJ) (RM62)

2. Hantarkan bukti pembayaran ke keretamayat@gmail.com

3. Isi borang di bawah. (boleh request tanda tangan atau lukisan kartun dengan maklum dalam borang)

4. Seterusnya, kosongkan almari buku anda dan tunggu pesanan di hadapan rumah dengan bergaya. Gembirakan posmen dengan senyuman ikhlas anda.

Amaran: Pengisian borang dibawah hanya dibenarkan selepas membuat bayaran.

http://keretamayat.blogspot.com/2013/09/bagaimana-nak-beli-buku-kamar-sutera.html

fizi said...

dua2 buku masih ada stok?

namaz said...

hamka... saya ada buat pesanan untuk kedua2 buku.. 01 Apr 2014 19:30:54... dah pos atau belum?? klau dah pos bleh bagi tracking number?

namaz said...

hellooo!!! ... dah lebih seminggu saya buat pembayaran untuk buku.. knp tiada apa2 maklum balas??????????

Hamka Kereta Mayat said...

fixi:

dua dua buku aada stok

namaz:

last post rabu lepas, esok adalah next post, kau bank in bila? boleh bagi nama dalam borang, nak semak

Anonymous said...

x cute cover PYH yg ni..suram semacam jer n cam warna tanah..
blue is the best.hihihi

-Puteri Salju-

mama HudaKasyaf said...

salam.. baru je wat payment nak beli buku kamar sutera... tak sabo nak baca buku tu berjemaah dgn laki..huhuhu...

Anonymous said...

Salam Hamka,

Masih ada lg ke buku kalau nk beli?

TQ.

Iqa.

Hamka Kereta Mayat said...

ada

thalhah said...

Assalam tn. hamka,

Buku-buku masih dalam stok?

Hamka Kereta Mayat said...

salam.

semua stok avalaible