Jul 26, 2020

Rezeki tak di sangka sangka itu wujud?




Janji Allah itu benar. Rezeki tak di sangka sangka itu wujud.

Siapa sangka sekarang ni orang memasak di Youtube macam minachi seorang suri rumah boleh tarik beratus ribu viewers dan subscribers. (Dan rezeki hilang juag benar, sebab sekarang ada isu rumah tangga dan akaunnya telah tutup sob son..)

Ada juga, mamat indon yang datang ke Malaysia buat video angkat kelapa sawit dapat duit dari youtube.

Nampaknya saya kena buat video angkat kereta mayat pulak!

Woha!

Ada yang posting tentang 2 jam tak melakukan apa-apa boleh dapat hampir SETENGAH JUTA VIEWS dalam masa 2 minggu.

Dahsyat.

Nak cerita tentangg rezeki, saya dulu SPM tak kredit Bahasa malayu. Dapat gred Cangkul. 7 agreget. Macam level D lah sekarang ni.

Mungkin waktu menulis karangan saya tertulis "woha" kot.

Tapi bila dah habis sekolah. Boleh pulak saya jadi penulis dan tulis buku tiap tahun masuk pasaran dan sekarang dah ada 12 judul.

Siapa sangka?

Jadi rezeki ni memang tak di sangka sangka.. maka saya cadang elok korang belajar jadi youtuber. Kerja paling senang kot untuk dapat duit sekarang ni. 2 jam nggak apa apain pun boleh dapat duit dong

Klik sini.


Selepas baca ebook ini, barulah nampak sinar di hujung jalan.

Mudahnya Menjadi YouTuber, oleh Sdra Arif Muazzim Abdul Rahman a.k.a AMAR yang juga seorang YouTuber yg menjana income dari YouTube. Dia tulis apa yang dah dia praktis.

Katanya hari ni last dia jual harga RM 50. Esok terus naik RM100., jom bertindak dan Jom belajar dan Jom Yakin bahawa rezeki itu memang tak di sangka sangka. InsyaAllah


2 comments:

Syaz Rahim said...

Siapa sangka ada orang nak tengok video tak buat apa2 tu kan

malangbatutrans said...

rezeki memang tak disangka sangka, selagi kita tetap berusaha dan berdoa. Semoga kunjungan blognya tambah banyak ya kak, salam kenal dan terima kasih