Dec 13, 2011

Muda satu hari?

(Sila klik untuk tumbesaran gambar)

27 comments:

Miesz Niza said...

salam..
isu pasal apa ya dlm paper semalam??xtau la pulok..buleh abe Hamka cerita skit??

Lady Windsor said...

1st
LIKE!!!

Lady Windsor said...

ceitt..gua terlambat sesaat..2nd rupanya..

Miesz Niza said...

owh..baru faham...
kes jarang baca paper rupanya..ish..ish..

intan.maisarah said...

anda memang kewl

Anonymous said...

namaku amir...

hehe....mengikot rekod agak kurang post2 en hamka pd ujung taon ntuk blog keretamayat....

p/s: mayat bnyak sgtkah??

saiful said...

cool

PemilikMataCoklat said...

ni update kt dewan tmpt pemindahan banjir ke print screen je ni?? ahahaha

[ a D D y h A I K A L ] said...

terbaek..
nak rajen2 baca Quran supaya kelihatan 1400 lebih muda..

Anonymous said...

Hehe kelakar.. Kalau bc paper mgu lepas aku rs muda seminggu.tp hakikatnya hari demi hari kita semakin menghampiri maut.entah warna apela daun aku sekarang.masih hijau atau dh kekuningan hampir nk jatuh dr pokok. Ya Allah sesungguhnya aku hambaMu yg lalai. Kwn2, jum solat dhuha bg yg belom solat lg. Kpd abg hamka, terima kasih atas penulisan yg sgt baik.skrg aku tertunggu2 entry terbaru.sambil2 tu aku baca entry tahun2 lepas.aku baru tahun ni Allah takdirkan berjumpa blog ni.. Jazakallah khair.teruskan menulis. -nisa-

Mama Rocks said...

rugi tak comment kat fb hamka, kalau tak, boleh enterprem hehehe

Skymatrix said...

Salam,

Ibarat ikan singgang, semalam masak dan makan tapi hari ni ada lagi, bleh makan...lagi terasa makin sedap lauk tu...

Al-Qur'an...1400 tahun terdahulu, makin baca makin asyik dan ketagih...

Erkk...lauk ikan singgang + ikan panggang + budu memang mabelesss...

Wassalam.

fuad ansari said...

ramai yg boleh baca paper hari2.. tak ramai yg dapat baca quran hari2..

peringatan utk diri sendiri.. (",)

Syafiq Ahadin said...

InsyaALLAH! :)

Ismi Ijmi said...

perghhh, dah berjanggut sebba baca paper 1400 tahun lepas.

Wadi AR said...

bace quran dgn gua jom

Anonymous said...

salam

Betul juga kata en Amir biasanya ujung taun tak ada Entry.

Mungkin taun ni bahyak mayat nak di urus. Dah tak perasan sibuk ke?

Aku baru nak belajar sibuk dan menyebuk.

Aku dari selatan.

Anonymous said...

hakikat dunia.

selalu perasan muda remaja walaupun telah tua kerepot.

maka berhiaslah diri agar dilihat muda.

maka dunia pun meneruskan misi dengan penuh tipudaya.

aku dari Selatan.

Skymatrix said...

Memang biasa pada hari ini orang yang dah berusia pun perasan muda belia...golongan itu digelar REMAJA PURBA...hehehe!!!

MUJAHID295 said...

hahahaha...genius...

MUJAHID295 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hahahah

Anonymous said...

Assalam

Margaret Thatcher bekas wanita besi dari Barat beritahu dia tidak terkesan dengan kritik-kritik ke atas diri dia kerana dia tak baca paper..he..he..

Khalid

P/s: Kalau kita tak boleh jadi muhajirin, jadilah ansar. Usaha agama tiada sempadan.

Ya Rabb matikanlah aku samada sebagai muhajirin atau ansar.

Hamka said...

Miesz Niza: isu pasal apa ya dlm paper semalam?? buleh abe Hamka cerita skit??

(semalam isu kelmarin, kelmarin isu kelmarin lagi satu, esok baru isu hari ni, untuk isu esok, kau beli paper lusa)

Lady Windsor : 1st LIKE!!!

kau terlambat sesaat.., terimalah hakikat, aku blogger fames, woha!

intan.maisarah anda memang kewl

(kewl? Menatang apa tu?)

Amir; mengikot rekod agak kurang post2 en hamka pd ujung taon ntuk blog keretamayat....mayat bnyak sgtkah??

(Hujung tahun adalah waktu untuk realisasikan azam tahun lepas, supaya azam tahun baru lebih gempak)

Saiful: cool

(ni aku paham, kewl, aku tak paham)

PemilikMataCoklat : ni update kt dewan tmpt pemindahan banjir ke print screen je ni?? Ahahaha

(dewan tu betul.., banjir tu salah)

[ a D D y h A I K A L ]: nak
rajen2 baca Quran supaya kelihatan 1400 lebih muda..

(ya mayat pun muda bila mayat tak reput)

-nisa- Jazakallah khair.teruskan menulis.

(sama sama, err, tak tahu nak jawab arab)

Mama Rocks : rugi tak comment kat fb hamka, kalau tak, boleh enterprem hehehe

(Itu lah kau.)

Skymatrix : Erkk...lauk ikan singgang + ikan panggang + budu memang mabelesss...

Wah, peberet aku tu!

fuad ansari: ramai yg boleh baca paper hari2.. tak ramai yg dapat baca quran hari2..

(baca peper atau baca blog hari hari?-woha)

Syafiq Ahadin InsyaALLAH! :)

: )

ok, dah penat komen, sambung pulak lain kali.., tata.
Ismi Ijmi : perghhh, dah berjanggut sebba baca paper 1400 tahun lepas.
Ha ha

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=HLPN09XzoaM&feature=share

Perempuan,Isteri dan... said...

KENANGAN MASA LALU ADALAH SEJARAH MASA SILAM,DAN MEMORI SEMALAM ADALAH NOSTALGIA HARI DEPAN.

Michael Brock said...

hahahah