Jun 13, 2022

Islam selesaikan segalanya?

Ketika ada sebahagian orang islam hina Nabi, kata Nabi pentingkan diri sebab tinggalkan isteri pergi duduk dalam gua, Nabi poligami tanpa izin isteri, dan sebagainya, di satu sudut dunia yang lain, orang bukan islam pula yang puji islam..

Alkisahnya, saya pernah terborak dengan orang putih waktu kerja kilang dulu, satu hari dia puji Islam depan saya, katanya..

“Islam sangat bagus mendidik Wanita, saya tengok isteri orang islam sangat patuh pada suami, tidak tinggikan suara, minta izin untuk buat apa apa, dan sangat hormati suami, mereka terima apa sahaja kekurangan suami, sangat menjaga maruah suami, dan mereka layan suami macam raja! Wow”

Saya tanya dia dari mana awak tengok Wanita islam layan suami macam raja? Dia kata dah 10 tahun duduk Malaysia, selalu orang melaysia ajak dia makan malam, atau ada event hari keluarga, atau borak dengan Wanita melayu, dia dapat lihat perbezaan Wanita islam berbanding Wanita di negaranya.. lepas tu dia adalah cerita masalah isterinya yang melawan, berkira, kadang anggap dia macam bawahan sahaja..

Saya cakap, ada jer isteri orang islam yang melawan, derhaka, tapi dia pulak back up, tak sama macam isteri isteri di negara saya? Melawan isteri orang islam tak sama macam isteri saya! Aduhh, rupanya mat saleh ni ada masalah rumah tangga kot?, dan kebetulan duduk Malaysia tengok isteri orang islam yang baik baik, maka terbuka hati nak puji Islam..

Itu kisah lama, bila saya banyak membaca kisah kisah hidup mat saleh, mereka kebanyakkannya suka forever alone, bela anjing, menyendiri, jalan sorang sorang, sebab apa guna ada pasangan jika masalah makin bertambah? Jika semua saling derhaka? Hunungan dengan anak pun, banyak yang renggang, anak tak de istilah derhaka, isteri takde istilah derhaka, ayah pun takde istilah derhaka pada anak, maka masing masing saling derhaka dan melukakan hati, dan jika bergaduh, anak panggil ayah guna nama sahaja.. suami isteri, jika gaduh terus mabuk dan berzina dengan orang lain..

Boleh tengok filem Mat saleh, gaduh sikit minum arak, dan berzina…, tapi kita orang islam, gaduh, terus susah hati dan cari ketengana dengan solat hajat, baca quran, zikir, dan berdoa.., inyaALlah lepas tu berbaik semula.. Amin..

Baru ni tengok will smith borak kisah isterinya curang, mulutnya senyum tapi matanya sangat menyedihkan, sebagai lelaki, siapa boleh sabar bila tahu isteri tidur dengan orang lain sebab suami tak mampu berikan kebahagian? Baca komen di youtube, ramai yang kecam will smith sebab takut bini..

Kemudian, Masa anugerah Oscar baru ni, Will Smith lempang Pelawak sebab sebut nama isterinya dalam  lawak, tindakkan itu dikecam dunia sebab ramai yang kata itu bukan sayang bini, tapi takut bini, dan Will Smith telah dihukum tak boleh masuk Oscar selama 10 tahun, sambil bercuruan air mata Will Smith bagitahu, cinta buatkan dia buat benda bodoh.

Patutlah di tik tok, banyak mat saleh share kebahagian adalah forever alone, mereka tak percaya dalam berkeluarga ada Bahagia, mereka lebih suka bela anjing yang setia dari hidup Bersama pasangan yang saling derhaka..

Semalam, waktu buka tok tik tu, tiba tiba melintas satu wawancara dari Ahli sukan beladiri, Andrew Tate yang sangat buat saya kagum dari jauh!

Katanya..

Islam akan selesaikan semua masalah,  apa yang kita bincang dalam rancangan ini, semua masalah lelaki, Islam akan selesaikan.

Jika korang ada masalah dengan feminism, islam will fix it.

Jika korang ada masalah isteri tak taat? islam will fix it.

Islam fixes a lot of a problem no matter what you are currently facing.

And I'm not a muslim, if I had to choose a religion, I would, because I live in an orthodox christian country. I go to orthodox christian church, I donate USD 20,000 a month to the church. The church in Romania is very powerful. And I like having church friends.

So I guess I'm an orthodox christian.

But, if I had to bet on one religion as if I would bet on the stock market for the future, it had to be on islam.

Because muslim are intolerant. And I'm not saying it disrespectfully.

Because if you tolerant of everything, then you stand for nothing.

Christian are so tolerant now, that you can go to church, these girls who get f**k on Saturday night, and go to church on Sunday morning, and get f**k on Sunday night, and its all not a big deal.

You don't believe, they have gay pastors?

I'm not educated, but if the book says don't have it. Wtf. What do you belive in?

If you tolerant of everything, you stand for nothing.

I can walk through London with the T Shirt saying Jesus is Gay and nothing would happen to me.

If I did the same thing with the Islamic prophet I would be dead before the end of the street.

That's how much they believe and respect, and I respect people whose take up for what they believe in.

I respect because they believe, and they will defend. Muslim is the only people who would defend their religion. They will defend their believes, they refuse to be mocked. They refuse to be insulted. And I respect that about them.

That is amazing thing about that.

*****

Begitulah lebih kurang pandangan seoang bukan Islam tentang masalah kehidupan dengan  kesimpulan, islam will fix it all.

Saya setuju, sebab saya yang dah nak masuk 50 tahun, hidup Bersama isteri yang baik, tidak derhaka, sangat lembut berkata kata, layan makan minum, dan anak anak juga sangat baik, pantang suruh terus berlari anak buat, balik rumah anak bini sambut, bila keluar anak bini hantar ke pintu, oh beryukur atas segala nikmat sebab Islam sangat banyak membaiki kehidupan saya baik dari segi rohati ataupun Jasmani. Sungguh nikmat hidup apabila ada pasangan yang baik, dan anak anak yang taat.

Terkini, saya yang dah tiada ibu ayah, akan balik beraya di rumah mertua , dan di sana mak mertua dan ayah mertua saya sangat sayangkan saya, layan saya dengan sangat baik sebab Pak mertua orang masjid.

Sungguh Islam Fixes all Problem.

Woha!

No comments:

Post a Comment