Oct 21, 2015

Apa itu Freemason dan Illuminati ?

(Freemason dan Illmunity telah buat sebahagian manusia lambat solat Jemaah hari ni- Cerpen oleh Hamka Keretamayat)

Troll bermaksud Berita ini sengaja di adakan untuk tujuan Provokasi, atau fitnah semata-,mata

Di beranda Surau Semusim Di Syurga, aku melihat seorang jejaka hensem sedang geleng kepala membaca keratan atrikel yang di tampal pada papan kenyantaan. Aku pun menghampirinya untuk tengok apa artikel yang buatkan pemuda hemsem geleng kepala macam tak puas hati.

Bila aku baca artikel yang sama, di beranda surau sudah ada dua orang yang sedang geleng kepala.

Tak lama kemudian, dalam tempoh satu sedutan hidap rokok. Aku terus koyakkan artikel tu dan buang dalam tong sampah berdekatan.

“kenapa pakcik?”

Tanya pemuda hensem yang berkulit cerah pada aku dan aksi aku.

“Ini mesti kerja Asraf budak tingkakatan satu tu, apa kejadah berita macam begini nak share pada dinding masjid surau!”

Pemuda tu senyum panjang menambahkan lagi kehenseman sedia ada, lalu bertanya:

“apa yang buat pakcik yakin sangat artikel tu tipu?”

Aku duduk dekat kerusi amil zakat yang kosong, serentak pemuda itu turut duduk pada kerusi kosong sebelah meja zakat. Jawab aku:

“Pakcik tahu siapa yang reka berita palsu ni, namanya hafizbar, dulu waktu dia masih belajar di USA, dia nak buktikan pada pembaca blognya akan betapa bodohnya mereka yang taksub dengan teori kospirasi, dan betapa senang mereka diperbodohkan, lalu hafizbar terus reka berita ini melalui email forward, konon Upin dan IPin adalah agenda yahudi, buktinya, U pada baju Upin adalah USA, dan I pada baju Ipin adalah Israel, untuk lebih troll, I pada Ipin juga mewakili Ilmuniti, dan kaitkan lagi beberapa watak dalam kartun Upin dan Ipin dengan freemason serta dajjal, bila dia sebarkan, terbukti ada ramai orang forward berita ni, terutama mereka yang anti dengan karya kartun tempatan dan bodoh dalam menilai fakta, adohai..”

Pemuda kacak tu gelak, kuat gelaknya, menampakkan giginya yang putih bersih, menambahkan lagi kehenseman sedia ada.

“Pakcik, sungguh terdapat banyak konspirasi dan fitnah di luar sana yang mana mengelirukan serta menyesatkan. Terlebih dahulu biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Jake Hays, berketurunan American dan Sabahan, beragama Islam, dan keluarga saya mempunyai latar belakang freemasonry sejak dari abad ke 19 lagi. Saya boleh cerita detail tentang Freemason tanpa perlu mewakili mana-mana lodge, mahupun mother lodge saya sendiri. Sudikah pakcik mendengarnya?”

Memandangkan waktu azan lagi 19 minit, aku menunjukkan minat dengan bertanya soalan yang memeberangsangkan Jake Hays, hasil borak santai di beranda surau, ini adalah point dari beliau.

1. Freemason mempunyai tiga tahap, iaitu Entered Apprentice, Fellow Craft dan juga Master Mason, Kemudian ada badan-badan persatuan yang lain (appendant bodies) yang mana berkaitan dengan freemason melalui perkara yang tertentu. Ini termasuklah York Rite, Scottish Rite, Shriners, The Eastern Star, untuk yang bawah umur pula adalah Order of Demolay, Rainbow Girls, Job's Daughter dan lain-lain.

2. Di dalam Freemason, pangkat tertinggi yang mana seorang mason boleh perolehi adalah 3rd Degree Master Mason. Tidak ada yang lebih tinggi daripada itu, namun di sebabkan persatuan-persatuan lain mulakan degree mereka dari number 4 dan seterusnya, maka hal seperti ini yang mengelirukan semua orang bahawa kononnya freemason mempunyai 33 degree.

3. Seorang master mason yang mana mempunyai 33 degree dalam appandent bodies tersebut, pangkatnya tetap sama dengan seorang master mason 3rd degree. Orang umum melihat keseluruhan satu degree yang sama kerana FREEMASON mempunyai degree 1 hingga 3, manakala persatuan yang lain mempunyai degree 4 - 33. "4 - 33" ini bagi saya di considered sebagai optional. Tidak kira samada di perolehi atau sebaliknya, tidak ada pangkat yang lebih tinggi dari 3rd Degree Master Mason. So, Jawapannya No.Freemason tidak mempunyai degree lebih daripada 3.

4. Kami sebagai mason sendiri tidak tahu bila sebenarnya freemason di tubuhkan. Namun kami mempunyai rekod bahawa freemasonry boleh di kenalpasti sehingga kurun ke 13. Kami juga mempunyai banyak rekod dalam kurun ke 16. Kemudian, pada tahun 1717, beberapa lodge masonic bergabung bahu kemudian menubuhkan sebuah Grand Lodge, iaitu Grand Lodge of England, grand lodge yang pertama.Kemudian pada tahun 1730, mula didengarkan bahawa terdapat degree tambahan di buat oleh sesetengah master mason seperti Scotch Master, selepas itu terdapat lagi 4 degree lagi di tambah. Kemudian pada tahun 1801, Scottish Rite di tubuhkan. Jadi di sini, anda boleh lihat bahawa appandent bodies tadi tertubuh hasil daripada sesetengah mason mencipta degree tambahan. Pada tahun 1800 juga tertubuh northern jurisdiction dan kemudian southern jurisdiction. 

******
Oh!, panjang lebar penerangan dari jejaka sabahan ini dan aku pun pening dengan penerangan degree 1 hingga 3, lepas tu ada pulak degree 4 – 33, tak nak pening kepala, mari kita Tanya soalan lain:

 “Jadi, Adakah Freemason ini sebuah pertubuhan agama?”

Jawab Jake Hays:

“No. Freemasonry adalah sebuah fraternity atau persatuan, ia bukan lah sebuah agama. Ia adalah sebuah organisasi yang berdedikasi untuk menjadikan seorang lelaki yang baik, menjadi lebih baik. Freemasonry hormat kepada agama yang di anuti oleh ahlinya, tidak kira samada Islam, Kristian, Hindu dan etc. Freemasonry tidak mempunyai apa-apa ajaran yang bercanggah dengan agama, mahupun perlakuan yang melampaui batas agama.”

“Ok, jadi Apakah Ajaran Freemason?”

Jawab Jake Hays:

Freemason mengajar seseorang individu untuk melakukan improvement moral, prinsipal dan lain-lain melalui pembelajaran. Freemason menggalakkan ahli nya untuk belajar, termasuklah dengan membaca falsafah yang di tulis oleh penulis-penulis pada zaman dahulu. Freemason tidak mengamalkan pendapat penulisan purba namun ia di jadikan sebagai bahan renungan dan menjadi penilaian setiap indivitu”

“So, adakah Adakah Freemason ini sebuah organisasi rahsia?”

Jawab Jake Hays:

Tidak lagi. Andaikata freemason adalah organisasi rahsia, sudah tentu pakcik tidak akan mengetahuinya. Freemason adalah fraternity yang mana terbuka kepada semua berdasarkan syarat-syarat kelayakan masonic. Meeting masonic selalunya di hebahkan secara public, bangunan-bangunan masonic di tanda dengan sejelas-jelasnya, dan seorang mason juga berbangga untuk memakai symbol masonic (rantai, pin, cincin & etc). Freemason mewarisi tradisi iaitu tradisi pertukaran rahsia daripada cathedral building guilds sewaktu zaman gelap Eropah. "Rahsia" freemasonry sebenarnya ada kata laluan traditional, tanda-tanda pengiktirafan dan presentation secara dramatik tentang pembelajaran moral. Freemasonry adalah terbuka untuk semua lelaki yang mempunyai karakter yang baik serta percaya kepada kewujudan tuhan. Freemasonry tidak melakukan diskriminasi samada pada bangsa, agama atau pun taraf dan pangkat.

“Bagaimana dengan dakwaan yang mengatakan Freemason mempengaruhi agama?”

Jawab Jake Hays:

No. Freemasonry tidak mempengaruhi mana-mana agama, namun prinsip prinsip serta moraliti Freemasonry sedikit sebanyak di pengaruhi oleh agama pilihan ahli nya.

“Adakah Freemason ini sebuah organisasi global?”

Jawab Jake Hays:

Tidak ada mana-mana badan yang mentadbir Freemasonry. Setiap lodge adalah sama, tidak ada lodge yang boleh mentadbir satu lodge ke satu lodge. Sebuah lodge hanya boleh mentadbir lodge mereka sendiri sahaja. Kuasa penuh di dalam Masonry adalah Grand Master of Masons , bukannya seorang Grand Commander ataupun mana mana ahli yang lain. Grand Master of Masons boleh menggantungkan keahlian mana-mana ahli di dalam lodge nya sendiri sahaja. Tidak ada konsep Organisasi Global dalam Masonry, namun masonry wujud di setiap benua.

“Kenapa Freemason memilih symbol All-Seeing Eye?”

Jawab Jake Hays:

All-seeing-eye melambangkan bahawa Tuhan itu maha melihat dan maha mengetahui setiap perbuatan kita, dan ia juga menjadi peringatan kepada mason bahawa pemikiran dan amalan di dunia akan di catat dan akan di nilai oleh Tuhan.

“Mengapakah wujudnya golongan Anti-Freemason? “

Jawab Jake Hays:Selalunya, anti-masonry memegang kepada dua subject iaitu: Agama "Seorang muslim tidak boleh jadi seorang Mason" dan Konspirasi Politik untuk "mengawal dunia". Hal ini bagi saya adalah menarik kerana, sewaktu berada di dalam lodge, ahli-ahli mason tidak di benarkan pun untuk berbincang tentang Agama mahupun Politik, namun dua isu ini juga yang digunakan untuk menyerang fraternity ini. Adohai…

“Jika Freemason itu organisasi biasa, mengapakah ada "rahsia"?”

Jawab Jake Hays:

Sebenarnya tidak ada banyak rahsia yang ada dalam freemasonry, malah sebenarnya setiap ahli mason sebenarnya keliru, mana satu yang menjadi rahsia nya. Prinsipal moral Masonry adalah sama seperti yang di ajar sewaktu kita berada di bangku sekolah, cuma hanya prosedur dan cara penyampaian  prinsipal itu tadi yang di ajar dalam masonry adalah rahsia, kerana pengetahuan ini membenarkan seseorang mason untuk membezakan seorang mason dan bukan mason. Untuk memasuki sebuah lodge, seorang mason mesti memperkenalkan dirinya, dan rahsia-rahsia itu tadi di praktik kan untuk membuktikan bahawa seorang itu adalah mason. Term yang sesuai daripada rahsia adalah privacy. Masonry bukan organisasi public seperti PIBG sekolah dan lain-lain, ianya seperti Country Club dan etc. Tidak ada seorang pun yang bukan ahli, berhak untuk mengetahui apa yang berlaku di sebalik tabir, ia adalah group peribadi, lebih layak di panggil  perihal peribadi daripada rahsia.

“Mengapakah seorang ahli hendak mengangkat Sumpah sebelum masuk Freemason?”

Jawab Jake Hays:

“Ahli baru hendaklah membuat sumpah yang suci dan benar mengenai perbuatan mereka sewaktu berada di dalam Lodge mahupun Society. Setiap member juga berjanji untuk merahsia kan method traditional yang membuktikan bahawa beliau adalah seorang mason yang mana digunakan untuk menziarah lodge yang dirinya tidak di kenali. Freemason berjanji untuk membantu yang lain jika di perlukan, hanya jika bantuan tersebut tidak melanggar ajaran agama & undang-undang.”

“Mengapakah Freemason menggelarkan Tuhan sebagai Great Architect? “

Jawab Jake Hays:

“Freemasonry respect dan embrace semua ahli yang percaya kepada Tuhan. Keahliah freemason termasuklah Islam, Kristian, Yahudi, Hindu, Sikh, Parsees dan lain-lain. Penggunaan Great Architect adalah untuk menggelakkan percanggahan, kerana melalui term ini, tidak akan berlakunya diskriminasi bagi mana-mana pihak”

“Bagaimanakah seseorang itu boleh menjadi Freemason?”

Jawab Jake Hays:

Untuk menjadi seorang mason, anda hendak bertanya kepada seorang mason, untuk melakukan petition. Freemasonry tidak menggalakkan ahlinya untuk merecruit ahli member baru, ia seharusnya hendaklah atas pilihan seseorang itu sendiri. 

“So apa kata kata terakhir sebelum kita beri laluan kepada Azan berkumandang?”

Jawab Jake Hays:

“Saya harap, kita terutamanya orang Islam jangan cepat mempercayai teori konspirasi terutamanya konspirasi yang menjadikan 'Islam' sebagai aset mereka, kemudian, tanpa soal selidik dan siasat kita terus percaya maka ianya bertentangan dengan firman Allah dalam surah Al hujarat yang menuruh kita menjadi ummat yang menyiasat sebelum percaya,  yang menyiasat pula,  jangan ada dalam kepala sudah di kukuhkan penekanan bahawa satu benda ini memang sesat,-- jika sudah terjadi macam tu, apa guna lagi anda menyiasat ? kerana apapun maklumat yang anda dapat selepas itu, anda akan cuba manipulasi maklumat tersebut agar ia nya sejajar dengan pendapat anda yang telah anda kukuhkan tadi. Malahan bila anda sampaikan kepada seseorang berkenaan hal tanpa bukti kukuh, itu bermakna anda sudah menyampaikan fitnah.

Untuk pengetahuan pakcik, saya telah tulis panjang lebar bab ini di blog saya, boleh tanya soalan pada saya jika nak tahu lebih lanjut, dan di sana, walaupun saya lebih suka menulis dalam bahasa English, tapi untuk menjelaskan bab ini, saya decide untuk tulis dalam bahasa melayu sebab target audience saya untuk main artikel ni adalah orang Melayu sendiri. Sebenarnya saya rasa amat-amat terkilan melihat beratus-ribu orang Malaysia masih terpedaya dan keliru dengan Konsep Freemasonry. 

Seolahnya, sudah jadi satu ajaran, Sebut sahaja Freemason, secara automatic di kepala akan terpampang Illuminati, bila sebut Illuminati pula, maka manusia KHUSUSNYA Islam paranoid akan terus terfikir akan Dajjal. Orang-orang kita telah terpedaya dengan mempercayai benda-benda karut seperti ini sebab mereka tidak punya knowledge asas tentang hal-hal dunia. Seperti lembu yang di tindik hidungnya, apabila video arrivals berkata tentang Freemason & Illuminati adalah satu society dan mereka adalah agen dajjal, orang kita terus mempercayainya.

***
Ternyata perbualan aku dan Jake Hays mendapat perhatian ahli Jemaah masjid yang lain, lalu orang ramai datang keruni kami dan masing masing datang ulang berbagai pertanyaan kepada Jake Hays, aku pulak beransur ambil wudhu, namun masih dengar dengan jelas penjelasan dariJake dan orang ramai:

"anak ni siapa? rancak benar cerita Freemason bukan dajjal ni?"

Tanya sepupu Ustaz Sufi supian, jawab Jake Hays:

"Saya orang islam, Orang sabah, Ayah saya berasal daripada America. Dahulu Ayah saya adalah seorang Minister bagi Methodist Church di Texas. Join Freemasonry pada umur 21, kerana beliau tertarik dengan perwatakan datuk saya yang juga seorang Mason pada ketika itu; yang sememangnya bersederhana dan suka buat charity. Ayah saya tiba di Malaysia atas urusan kerja mengikuti organisasi non-profit ICA (Institute of Cultural Affair) di mana misi mereka adalah untuk membangunkan taraf kehidupan masyarakat terutamanya di kawasan pedalaman.

“Jadi saudara, Apa itu Freemason?” Tanya Kiai Zakaria:

Dengan tabah, Jake Hays menjawab:

“Mason secara asasnya bermaksud 'Pembina'. Freemason menekankan tentang moral diri, "those who are a freemason shall be a good leader, a good citizen, and a good man". Syarat utama untuk menjadi seorang member adalah "Believe in one SUPREME ARCHITECT" yang bermaksud Tuhan, tidak kira Islam, Kristian, Jewish, Buddhist dan lain-lain, manakala seoarang Atheist, or a Pagan TIDAK diterima sebagai seorang Mason”

“Habis tu, Kenapa orang menganggap Freemason sebagai organisasi Jahat?”

Tanya pulak Imam Habib Abib, jawab Jake:

“Kerana terlebih dahulu orang samakan Freemason dengan Illuminati. Illuminati ofcourse mempunyai agenda seperti NEW WORLD ORDER dan kononnya ingin menyesatkan agama Khususnya Islam. Freemason dan Illuminati KONONNYA adalah organisasi yang sama kerana mereka menggunakan symbol yang sama -Eye of Providence- sepertimana yang di claim oleh Series "The Ketibaan Dajjal".

“Kenapa Orang Islam Cepat Mempercayai nya?”

Tanya Aidil Adha pula, Jake jawab:

“Faktor utama adalah dengan cara sesuatu maklumat tersebut di sampaikan. Sepertimana contoh series "arrivelas". Dengan menggunakan ayat-ayat al-Quran, namun menggunakan Fakta realiti yang salah. Sejujurnya, pada awal dahulu, saya hampir percaya dengan "The Arrivals", namun ada satu episode bila dia mengatakan FREEMASON & ILLUMINATI adalah berkaitan, dan mereka claim bahawa dua society ini berkaitan kerana menggunakan symbol yang sama. Kemudian terpampang di kepala saya, Manusia ni guna akalnya atau tidak. Bila saya teruskan menonton series tu, di tunjukkan symbol 'All-Seeing-Eye'. Yes, freemason juga guna symbol tersebut, tapi itu tidak bermakna Illuminati dan Freemason adalah satu society yang sama. Manusia yang intelektual sebenarnya mampu melakukan perbezaan ini, tetapi akibat dengan pendapat yang tersangat extremist dan konservatif, mereka serta merta Tutup Minda dan MALAS nak buat research lebih, mereka lebih suka mempercayai satu benda ni, especially bila banyak melibatkan Agama, conform-conform lah orang mudah terpengaruh,. Mereka tidak sedar bahawa mereka sebenarnya telah di tipu, oleh Series-series yang tidak mempunyai sumber yang boleh dipercayai ini

“Tapi Logo Freemason tu memang mata satu macam Dajjal!”

Tegas anak arwah Bilal Idris Idrus Pilus, jawab Jake:

“ Ok, bang, Sebagai contoh, symbol SWASTIKA, bila anda nampak symbol ni, automatic akan akan berkata, 'Nazi'! Betul kan? Tapi, TAHUKAH ANDA, bahawa Symbol ini adalah juga symbol digunakan sejak Tamadun Indus lagi, keliru? Tak tahu tamadun apa tu? Ketara lah tak fokus waktu subject Sejarah di sekolah menengah dulu, kan? hehe Anyway Indus adalah tamadun India Purba, Salah satu tamadun yang tertua di muka bumi ini.. yet. Symbol swastika ni muncul dalam Agama Buddhism, Hinduism, dan Jainism, adakah ini bermakna agama ini adalah Nazi? Ofcourse Tidak. Begitu juga dengan Freemason & Illuminati, tetapi malangnya  ramai manusia khususnya orang kita sendiri keliru dengan benda ni.

Sebenarnya semua ini adalah berpunca dari kekeliruan orang kita tentang KEPERCAYAAN & PENGETAHUAN.

Adakah kita ingin mengaku bahawa Umat Islam adalah umat paling senang di tipu? TIDAK!
So, kenapa umat Islam serta merta mempercayai dengan benda-benda seperti ini? Hanya kerana mereka selitkan elemen agama untuk mempengaruhi kita? Hanya kerana mereka menggunakan nama Islam untuk memperolehi kepercayaan kita?

And let see, merekah sudah pun BERJAYA. Kita sebagai umat Islam, tengah keliru, tentang dua Society ini, kita sebagai umat islam sudah pun menanamkan sifat benci kepada dua society ini, kita umat islam sudah pun membuat penghakiman secara tidak adil, kita umat islam sudah pun melakukan fitnah bahawa dua society ini adalah agen dajal. Maka, Mereka sudah pun berjaya. Mereka dah berjaya menanamkan Sifat Negatif pada umat Islam. Siapakah mereka ni? Krew di sebalik tabir "The Arrivals" , or mana-mana pihak yang bertanggungjawab lahirkan series ini.

For one thing, kewujudan bagi Illuminati pula masih di ragui, even oleh Worshipful Master of Freemasonry sendiri masih meragui kewujudan mereka.

Apa pun, jika mereka wujud, dan Illuminati bertindak nak teruskan agenda NEW WORLD ORDER mereka, Who cares? Allah merancang, mereka merancang, dan Allah sebaik perancang, Dajjal akan di bunuh Nabi Isa, dan orang beriman tidak akan terkesan dengan firnah dajjal!”

***
Wah rancak sungguh perbincangan di beranda Surau Semusim di Neraka itu, lalu aku pun jerit:

“korang semua, Freemason dan Illmunity telah buat kita semua lambat solat Jemaah hari ni, Adohai”

Lantas semua mereka masuk saf dan solat berjemaah, mengakhiri cerita, suka aku petik pesana Ustaz Azhar idrus berkenaan Dajjal:


“Jadi sekarang ni pertahankan akidah kita, jangan sibuk bergaduh bincang dajjal keluar negara mana, yang ni kata keluar di khurasan, ada yang kata di rusia, ada yang kata di Turkistan, ada yang kata wakaf tapai, tinggalkan semua itu, yang penting, mantapkan akidah, InsyaAllah” 

Tamat.





Ps1: Pesan Ustaz azhar berkenaan dajjal dalam video di atas, jika nak tafsir makna hadis tentang dajjal, biar ada bukti kukuh, dalam blog dan buku hanya andaian yang tidak memberi banyak faedah pada umat islam, Kata ustaz Azhar lagi, Nabi pesan jangan susah pasal dajjal, tapi jaga iman, sampai masa dajjal keluar, kita pasti bersama iman mahdi jika iman kita betul.

Ps2: Bacalah cerpen aku dengan berlapang dada, Aku tidak suruhpun masuk freemason, atau sokong freemason, aku suruh tinggalkan firnah melampau dan teori konspirasi yang mengarut, baca ini bagus juga

Ps: Sebagaimana kita yakin upin dan uipn bukan agenda yahudi, sebgitulah Jake Hays yakin freemason bukan penyembah dajjal, Oh ye, Jake Hays ini wujud orangnya, jika ada nak tanya soalan berkenaan freemason, boleh PM beliau di sini. 

21 comments:

Anonymous said...

freemason ada di Kota Baru, kerajaan PAs tak haramkan pun, :)

Anonymous said...

wakaf tapir x tahan tuh,.hahahh
suke sorg aku kat opis,weyyuk abg hamka

Anonymous said...

mcm2 statement...tp bleh plk taip kt blog

Rakan sekelas Jake Hays said...

Memang ramai org jenis "budak asraf tingkatan satu" tu

Anonymous said...

manusia ke bulan kih kih, semua kita kena tipu ..tinggal lagi lorong biawak mana kita pilih..

Anonymous said...

Memetik sebuah cerita yg diceritakan oleh Ustaz Badlishah Alaudin dlm rancangan Halaqah..

"Pd zaman empayar turki uthmaniyyah, selepas berakhir pemerintahan sebaik2 sultan yang disebut dlm hadith sohih, Sultan Muhammad Al-Fateh, umat islam pd masa tu bertelingkah tentang dalam banyak2 surah Al Quran surah manakah yang plg hebat? Setelah lama mengkaji & berdebat, mereka mendapati surah yang plg hebat adalah surah Al-Fatihah. Kemudian mereka bertelingkah lg, dalam surah Al-Fatihah, ayat manakah yg plg hebat? Setelah lama mengkaji & berdebat, mereka mendapati ayat yg plg hebat adalah ayat "Bismillahirrahmanirrahim". Lepas tu mereka bertelingkah lg, dlm ayat "Bismillahirrahmanirrahim" huruf manakah yg plg hebat? Kaji punya kaji, debat punya debat, mereka pn mendapati huruf yg plg hebat adalah huruf "пе" sbb ia terletak pd permulaan ayat. Bila mereka bertanya "jadi apa yang kita boleh dapat drpd huruf yg hebat ni?" masing2 terdiam & terpinga2. Lebih menyedihkan lg, dlm mereka sibuk bertelingkah mengkaji berdebat ttg surah, ayat & huruf yg plg hebat, tanpa mereka sedari musuh Islam dh pun ada di tengah2 mereka. Negara2 taklukan Islam telah dijajah oleh org kafir, syiah semakin berleluasa, tentera Islam & pemerintahan Islam semakin lemah akhirnya empayar turki uthmaniyyah pun tumbang"

So, ape relevannya citer ni dgn org Islam kite skrg? Relevannya ialah, berapa ramai yg dh tahu psl konspirasi & segala jahanam yg yahudi buat tp masjid masih lg kosong? Baper ramai yg tgk kekejaman yahudi tp masih lg saf solat subuh di masjid ala2 mcm hidup segan mati xmahu? Baper ramai yg tahu psl iluminati & pengaruh mereka tp masih lg dayus biar isteri mak anak pempuan kuar umah bungkus aurat? Biar isteri mak anak hanyut dgn drama & hiburan yg mengarut2 di tv? Tu yg pempuan, yg laki plak hanyut dgn bola. Pdhal bola tu bulat, yg dijangka gol xmasuk nk bergado2 plak. Belum campur lg dgn "aku org masjid, ko bkn org masjid aku xnak geng", belum campur lg dgn ustaz2 fasiq yg pandai berkata, berpura2 zuhud tp tidak adil dlm menegakkan yg haq. Allahu robbi.. Ni lah akhir zaman.. Wallahu a'lam..

P/S: psl cerita dr ustaz badlishah tu sy dh lupa sumbernya beliau bgtau dr mana.. Sy cuma nk kongsi pengajaran cerita tu.. Andai tersalah, sy mohon maaf..

Anonymous said...

KERAHSIAAN FREEMASON

Freemason yang dikaitkan sebagai The Secret Society (Organisasi Rahsia) menyangkal pandangan itu kerana mereka menonjolkan banyak simbol dan pengenalan yang sudah diketahui umum.Malahan pemakaian cincin, klip baju, pembinaan bangunan, kuil, monumen atau wang kertas 1 dollar Amerika Syarikat yang terang-terangan menggunakan nama, simbol dan ahli mereka sendiri mengaku sebagai seorang Mason membuatkan mereka sebuah organisasi yang bukan lagi rahsia.

Dalam temubual dokumentari "Hunting The Lost Symbol" yang cuba membantah beberapa dakwaan salah Dan Brown dalam novel beliau, "The Lost Symbol" mengenai Freemason, Mark Koltko-Rivera seorang Master Mason menyebut,

"Di era abad ke-21 ini, menepati ikrar adalah suatu yang istimewa. Kita sering diperlihatkan dengan realiti bahawa suatu kejayaan dicapai dengan cara tidak menepati ikrar dan menikam di belakang kawan, serta tidak taat pada jemaah.Tapi itu langsung tak membantu memajukan masyarakat, tidak membina tamadun. Jadi, salah satu tujuan Kerahsiaan Mason adalah melatih seseorang menepati ikrarnya walau sekecil-kecil perkara hingga akan membentuk sikap menepati ikrar pada perkara yang besar."

Kerahsiaan memang wujud dalam Freemason,mana-mana Mason pun mengakuinya sebab itu mereka lebih selesa disebut Organisasi Berrahsia (The Society with Secret). Namun perkara ini bukan asing bagi mana-mana gerakan di dunia. Dalam banyak gerakan Islam juga antara disiplin yang sering ditekankan adalah menjaga Sirr Jemaah (Kerahsiaan Organisasi). Malah, kerahsiaan organisasi ini pernah disebut oleh Ustaz Hasrizal (saifulislam.com) dalam tulisannya sebagai hasil pelajaran dari dakwah pertama Rasullah s.a.w,
"Apabila manusia yang fitrah perlu kepada Jamaah untuk merealisasikan keperluan dan tujuan hidupnya, maka mereka perlu kepada disiplin dan adab berjamaah. Soal komitmen (intima’), disiplin bekerja, dan kerahsiaan organisasi (sirr), adalah hasil pelajaran ahli gerakan Islam daripada dakwah pertama oleh Rasulullah SAW. Ia bukan idea-idea budak kampus."(Jemaah Itu Keperluan, Ummah Itu Tujuan-Abu Saif 1 Mei 2006)
Kerahsiaan ini yang menjadi punca banyak teori-teori konspirasi dihamburkan pada mana-mana gerakan yang mencurigakan di dunia atau yang mudah dipandang serong kerana tidak punya cukup maklumat mengenai organisasi itu, terutamanya yang ada cita-cita untuk melebarkan pengaruh ke seluruh dunia seperti Freemason dan Zionis, atau Al Qaeda dan Hizbut Tahrir, mahupun mana-mana negara yang dipercayai punya cita-cita terselindung seperti Amerika Syarikat atau Iran. Di Malaysia juga, parti-parti politik seperti UMNO atau PKR juga sering dihambat dengan pelbagai teori-teori konspirasi politik. Manusia terpaksa mencipta teori untuk dipercaya kerana ada banyak persoalan yang tidak dijawab, yang menghilangkan kepercayaan awam.

Anonymous said...

MUSLIM MENJADI FREEMASON

Wujudkah orang Islam yang menjadi ahli Freemason? Ya, memang wujud. Asasnya Freemason tidak mendoktrinkan apa-apa akidah khusus pada ahli barunya, cuma cukup dengan beberapa syarat seperti berikut membolehkan seseorang diterima menjadi ahli biasa Freemason:

1. Datang dengan sukarela
2. Yakin pada Yang Maha Berkuasa (Supreme Being yang terbuka kepada tafsiran calon tersebut)
3. Berumur antara 18 hingga 25 tahun (kadang kala anak kepada seorang Mason yang digelar Lewis boleh menjadi ahli kurang dari umur 18 tahun)
4. Mempunyai moral dan reputasi yang baik
5. Sempurna mental dan fizikal (di masa lalu ada Lodge yang tak menerima ahli cacat, tapi kini jika kecacatan tidak menjejaskan reputasi maka tetap diterima)
6. Seorang yang merdeka (sebahagian Freemason telah mansuh syarat ini berikutan sudah tidak ada sistem hamba di dunia moden)
7.Mempunyai seorang atau dua ahli senior Mason sebagai rujukan.

*Lodge adalah kelompok-kelompok kecil yang merupakan cabang atau markaz Freemason suatu tempat. Mereka bergerak atas diri sendiri selagi mempunyai pengiktirafan dari Lodge atau Grand Lodge Freemason yang lain, berikutan Freemason tidak ada organisasi induk sedunia yang mengawal.


Dalam laman Islamonline.net terdapat seorang Mason yang beragama Islam bertanyakan soalan mengenai hukum statusnya sebagai ahli Freemason.
"Assalamualaikum.

Walaupun saya pernah mendengar dan membaca orang Islam tidak patut menyertai Freemason, tapi saya ingin bertanya apa akan jadi jika kita menyertainya. Saya menjadi ahli Freemason 6 tahun lepas. Amalan agama saya tidak terjejas, begitu juga tidak pernah saya mengamalkan apa-apa khurafat. Apa yang diajar cuma menguatkan lagi akhlak dan moral yang sudah diajar dalam Islam.

Adakah saya bersalah menjadi ahli organisasi ini? Jika salah, tolong beritahu saya sebabnya. Jawapan anda amat dihargai oleh ramai muslim yang keliru sama ada wajar atau tidak mengikut saya menjadi ahli Freemason. Terima kasih."(Sharara)

Dalam jawapan kepada soalan di atas, para ulama Islamonline.net telah memetik jawapan Sheikh Ahmad Kutty, seorang ulama dari Islamic Institute Toronto Canada yang menyebut,

"Sepanjang apa yang saya tahu Freemason adalah organisasi rahsia yang merahsiakan segala kepercayaan dan amalan mereka, kecuali kepada yang benar-benar menjadi sebahagian dari mereka.Mereka mempunyai kerahsiaan mengikut peringkat, pada ahli yang berada di peringkat lebih bawah tidak akan didedahkan.Umat Islam tidak wajar terjerat atau memberikan ketaatan pada suatu yang tidak dapat dipastikan dari ajaran Al Quran dan Sunnah.Sesiapa yang menyertai Freemason seumpama orang yang menandatangani cek kosong; dengan berbuat begitu dia bersetuju untuk taat secara buta pada apa sahaja cita-cita pihak tersebut.

Tiada seorang muslim pun patut menyerah diri bulat-bulat pada sesiapa kecuali Allah s.w.t. Jika buat begitu, dia sudahpun syirik kepada Allah, yang mana Allah berfirman, "Apakah mereka mempunyai sembahan-sembahan selain Allah yang mensyariatkan untuk mereka agama yang tidak diizinkan Allah? Sekiranya tak ada ketetapan yang menentukan (dari Allah) tentulah mereka telah dibinasakan. Dan sesungguhnya orang-orang yang zalim itu akan memperoleh azab yang amat pedih."(As-Shuraa:21)"


Dalam senarai ahli Freemason di wikipedia.org, ada beberapa nama tokoh di kalangan umat Islam yang tersenarai sebagai ahli Freemason.Antaranya adalah Sheikh Abdul Qadir Aljazairi, ulama sufi Algeria yang menentang penjajahan Perancis pada abad ke 19;Mustafa Kamal Attartuk, pemimpin yang menubuhkan negara sekular Turki dan menjatuhkan Khilafah Uthmaniyyah;dan Mehmet Talat Pasha tokoh gerakan Turki Muda dan Menteri dalam kerajaan Uthmaniyyah sejak sebelum Perang Dunia Kedua.

Begitu juga beberapa orang Sultan di Malaysia disenaraikan sebagai ahli Mason adalah Sultan Ibrahim dan Sultan Idris ibni Sultan Iskandar, dan nama yang lain adalah Tunku Abdul Malik Ibni Sultan Badlishah dan Ghaz'zara Shazrul Al-Mahdi.

Anonymous said...

FREEMASON SEBAGAI GERAKAN SYAITAN DAN DAJJAL

Sejak populariti siri The Arrivals menggegarkan dunia youtube.com, Ibnuyaacob.com juga mendapat tempiasnya kerana berbicara soal teori konspirasi Dajjal. Walaupun perihal akhir zaman, Dajjal dan Imam Mahdi mula kembali popular dan meniti kembali bibir-bibir penceramah-penceramah atau diskusi di forum-forum maya mahupun realiti, namun dakwaan teori-teori konspirasi ala-ala The Arrivals atau Dan Brown yang mengaitkan Freemason sebagai "Dajjal bermata satu" yang dikhabarkan di dalam hadis perlu difikirkan semula.

Dr. Asri Zainul Abidin,bekas Mufti Perlis pernah menyindir dakwaan penceramah akan Dajjal itu adalah Freemason (simbol mata satu) atau Amerika dengan berkata,

"Semua hadis-hadis Dajjal menunjukkan bahawasanya dakwaan orang kata Dajjal itu sebenarnya itu Amerika sekaranglah- mata satu.Semua ini menunjukkan mereka ini tak membaca hadis.Kalau Dajjal itu suatu simbolik, Nabi tak pergi tengok Ibnu Shayyad (untuk pastikan dia Dajjal atau tidak).Ini semuanya menunjukkan Dajjal adalah orang (seorang manusia).Makhluk. Hadis Tamim adDari itu menunjukkan hadis Dajjal adalah makhluk.Kadang-kadang orang ini seronok simbolik.Amerika itu nampak sebelah (mata), itulah Dajjal.Dia rasa dia pandai. Hang tak pandai secara banding dengan apa yang ada dalam hadis,salah sebutan hang tu."

Begitu juga tokoh ulama manhaj salafi Amerika yang tidak kurang popular,Dr Bilal Philips menyebut,

"Menurut Nabi s.a.w, Dajjal itu mirip Abdul Uzza Ibn Qathan dari Bani Mustolaq di Khuza'ah, yang meninggal pada era awal Islam.Jadi Dajjal digambarkan berupa manusia yang khusus, serupa manusia yang pernah dikenali. Maka kita menolak tafsiran lain seperti kononnya Dajjal itu adalah televisyen. Menurut beberapa orang, sebab Dajjal hanya ada satu mata maka samalah televisyen itu serupa mata besar yang melihat kita. Jadi dikatakan Dajjal itu televisyen. Atau ada yang berpendapat, Dajjal adalah Tamadun Barat. Atas sebab, apabila dikatakan Dajjal itu buta sebelah mata, yang buta itu mata rohaninya, maka samalah seperti unsur materialistik. Jadi ia adalah tamadun materialistik barat. Banyak lagi pendapat tentang apa itu Dajjal, tetapi jelas gambaran yang diberi oleh Nabi s.a.w kepada kita, bahawa Dajjal adalah seorang manusia."
Ada tulisan yang tersebar di alam maya di kalangan pelayar muda Malaysia, yang ditulis oleh Maulana Muhammad Ali bertajuk "Dajjal Dan Ya'juj Wa Ma'juj". Walaupun apa yang tersirat ingin dinyatakan dalam tulisan penuh Maulana Muhammad Ali itu terlihat usaha promosi kehebatan Mirza Ghulam Ahmad menafsir siapakah Dajjal dan Ya'juj Wa Ma'juj menerusi maksud-maksud tersirat dalam hadis dan ayat Quran, namun hujah mengatakan Dajjal dan Ya'juj Ma'juj kedua-duanya merujuk kepada bangsa Eropah dan penganut Kristian yang ada kini cukup popular dan mudah dipercayai sesetengah orang, walaupun hujah itu dari gerakan Ahmadiyyah atau Qadiani yang difatwa sesat dan menyeleweng dari ajaran Islam.

Anonymous said...

Tidak hairan, buku sebegini mudah tersebar dan kurang dipantau oleh pihak berkuasa Malaysia, kerana kurangnya pengetahuan umum berkenaan idealisme atau motif hujah individu yang berasal dari satu-satu gerakan haram.Namun, hujah popular Ahmadiyyah mengenai Dajjal dan Ya'juj Ma'juj sebagai bangsa Eropah mirip dengan apa yang telah diangkat oleh sebahagian pencipta teori konspirasi mengenai Freemason itu adalah Antichrist atau Dajjal.Bukankah Amerika itu ditubuh oleh beberapa tokoh Mason yang asalnya dari Eropah sebagai The Founding Fathers?

Malah faktor penguasaan ekonomi dan politik dunia oleh Amerika sebagai kuasa dunia tunggal, ditambah dasar-dasar unilateral ketika melancarkan pencerobohan di negara orang dan kekejaman yang dilakukan tentera mereka, menambahkan lagi keyakinan umum untuk melabelkan Amerika sebagai Dajjal yang dikhabarkan akan muncul dalam hadis-hadis Nabi.

Bagaimanapun Ustaz Azhar Idrus membantah pendapat bahawa Dajjal dan Ya'juj Ma'juj itu sama.Beliau menyebut,

"Ya'juj Ma'juj dengan Dajjal (sama)? Lain-lain (berbeza).Dajjal ini maknanya orang yang akan menyesatkan akan manusia sesesat-sesatnya melainkan orang yang selamat daripada (kerana) pemeliharaan Allah. Allah jaga dia.Ya'juj Ma'juj lain. Ya'juj Ma'juj ini membuat kerosakan.Buat punah.Benda yang buat punah-Ya'juj Ma'juj.Ia makan belaka.Lintas pua' (makan) lintas pua'(makan).Lintas lembu, baham lembu. Lintas orang, ratah orang."

Anonymous said...

Bagi Ibnuyaacob.com, Freemason tak mungkin adalah Dajjal seperti dakwaan siri The Arrivals.Ibnuyaacob berpendapat dengan yakin, sesuai dengan apa yang dipegang oleh Dr Asri, Dr Bilal Philips, Ustaz Azhar bahawa segala dalil dari hadis menunjukkan Dajjal adalah seorang manusia. Namun, berbeza buat Ibnuyaacob adalah beliau percaya Dajjal adalah Raja Konspirasi Dunia, bermaksud seorang manusia yang telah cuba mengatur perjalanan dunia demi cita-citanya. Malah Ibnuyaacob berpendapat Dajjal berumur panjang; sudah muncul dan hidup sehingga kini; sejak pertemuan Tamim adDari dengan Rasulullah s.a.w lagi telah menjalankan konspirasi dunia sepanjang sejarah manusia.Namun, kelihatan dari artikelnya, beliau bersetuju Freemason adalah alat Dajjal untuk mengatur konspirasi dunia.

Lain pula bagi Saudara Ahmad Nizam.Dalam satu tulisan beliau, beliau menulis Freemason sebagai pasukan Dajjal. 'Mata Satu' dalam simbol Freemason sebagai "The all seeing eye" yang didakwa sebagai mata Tuhan oleh mereka, didakwa oleh Saudara Nizam sebagai Mata Dajjal. Ertinya kita fahami Saudara Nizam menganggap Freemason menyembah Dajjal dan itu persis dengan gelaran beliau kepada Freemason sebagai pasukan Dajjal. Namun beliau menulis juga Freemason berasal dari The Knights Templar, dan The Knights Templar pula menyembah Baphomet,tuhan berkepala kambing yang menghasilkan simbol pentagram syaitan yang selalu dikaitkan dengan gerakan pemujaan syaitan.

Dalam tulisan beliau berkenaan Illuminati pula, beliau menggunakan "Illuminati/Dajjal" seolah-olah mendakwa Illuminati itu adalah Dajjal. Namun kemudiannya beliau menulis , "Illuminati adalah pemuja-pemuja kepada dewa-dewi lama". Di sini kelihatan jelas, golongan pengkaji 'dajjal' atau 'freemason' mahupun 'illuminati' tidak begitu tegas dengan pendirian mereka. Siapa Dajjal pada pendirian mereka, Dajjal adalah golongan Mason, atau Dajjal adalah tuhan yang disembah Mason, atau Dajjal itu adalah Baphomet berkepala kambing, atau Dajjal adalah Illuminati, atau Dajjal itu dewa-dewi lama yang dipuja Illuminati?

Sebenarnya, siapakah yang mula-mula mengaitkan Freemason dengan gerakan syaitan dan Dajjal ini? Persoalan itu boleh dijawab apabila kita lihat senarai ahli-ahli Freemason majoritinya dari penganut Kristian atau umat Kristian yang memberontak atas dogma Kristianiti yang tak dipersetujui mereka.Gereja Katolik dan Protestan, kedua-duanyalah yang mula-mula bermusuh dengan Freemason. Malah, mereka pernah mengeluarkan fatwa-fatwa keras ke atas ahli-ahli Freemason sejak sebelum abad ke 16 lagi dan menghalang pengikut gereja mereka dari menyertai organisasi itu.Fakta hubungan konflik panjang antara Kristian dan Freemason adalah suatu yang tak dapat disangkal.

Bagaimana konflik ini boleh merebak di tengah umat Islam pula? Jika diperhatikan kebanyakan hujah-hujah mengaitkan Freemason dengan gerakan syaitan dan dajjal banyak dipinjam dari sumber pejuang Kristian yang anti-Freemason.Freemason yang asalnya didakwa ditubuhkan untuk menentang dogma dan ajaran Gereja, kini didakwa pula ditubuh untuk memusnah dan menyesatkan umat Islam. Adakah adaptasi ini tepat, atau hanya kesempatan yang diambil untuk propaganda dan publisiti?

Anonymous said...

ORDE BARU DUNIA FREEMASON

Cita-cita melebarkan pengaruh dan penguasaan ke atas dunia bukan cerita baru di abad ke-21 ini. Cita-cita itu telah lama dicanang oleh para penakluk ternama dunia seperti di zaman empayar Rom (Alexander the great) dan Parsi (Cyrus the great), peluasan Empayar Islam (Khalifah Umar, Bani Umayyah, Abbasiyah, Uthmaniyyah) , ketika dasar Imperialisme Eropah (British,Perancis,Portugis, Belanda), atau ketika Perang Dunia 1 dan 2.

Menguasai dunia boleh dikatakan impian kemuncak banyak pemimpin politik yang rakus dan tamak. Cita-cita Freemason untuk mewujudkan Orde Baru Dunia (The New World Order) bukanlah cita-cita yang mengejutkan. Malah kemuncak usaha dakwah Islam juga adalah supaya Islam diterima oleh seluruh manusia, dan semua penguasa tunduk di bawah naungan Islam atau Khilafah Islamiyyah.

Sebelum mencungkil cita-cita Orde Baru Freemason itu, terlebih dahulu pastinya kita tertanya-tanya dengan nama 'Mason' itu sendiri.Pengumpulan fakta di wikipedia.org dapat membantu dalam memahami sejarah Mason atau Freemason dengan lebih tersusun.

Pertama, dapat disimpulkan sejarah sebenar Freemason tidak dapat disahihkan. Apa yang tinggal cuma teori semata-mata. Antara teori nama "Freemason" diambil dari:

1. Perkataan Perancis, Franc Macon - gelaran yang diberikan kepada pekerja binaan dan ukiran di Lodge yang disediakan oleh Gereja.
2.Perkataan Perancis, Frere Macon-bermaksud Mason bersaudara
3.Perkataan Free Men- bermaksud lelaki merdeka
4.Perkataan Freestone-sejenis kuari batu yang menjadi lokasi kerja Mason. Akhirnya dipanggil Freestone Mason.


Kedua, sejarah siapakah Freemason sebenar juga tak dapat disahihkan. Sekali lagi, beberapa teori diberikan:

1.Mereka adalah pentadbir bagi Priory of Sion.
2.Mereka adalah kelompok intelektual di Collegium bagi Rom purba.
3.Mereka adalah kelompok intelektual Comicini di kalangan pekerja binaan zaman pertengahan.
4.Mereka asalnya pengukir binaan dari Jerman yang digelar Steinmetz atau dari Perancis yang digelar Compagnonnage.
5.Mereka ditubuhkan oleh Francis Bacon, Oliver Cromwell, atau Stuart Pretenders untuk keluarga diraja Inggeris.
6. Mereka adalah berasal dari pekerja arkitek Sir Christopher Wren dan pembinaan semula Gereja St Paul.


Ketiga, masalah untuk mengenalpasti asal usul gerakan Freemason adalah kerana tiada catatan direkodkan, sehinggalah Freemason benar-benar terorganisasi lebih sistematik pada tahun 1717 ketika mereka menubuhkan Grand Lodge England barulah mereka mula menyusun organisasi, mesyuarat dan cawangan mereka dengan lebih teratur.

Keempat, pada tahun 1723 James Anderson telah menerbitkan Perlembagaan Freemason yang mencatatkan juga sejarah asal Freemason.Namun, banyak sekali kesilapan fakta yang ditulis dalam sejarah itu, menjadikan kisah sejarah itu suatu yang tak boleh dipercayai dan dongeng mitos rekaan Anderson sahaja untuk menyuntik elemen megah pada ahli Freemason bahawa kononnya mereka telah tertubuh sejak tamadun Greek dan Rom purba lagi di kalangan perekabentuk dan ahli matematik serta ilmuwan tersohor di zaman itu.

Anonymous said...

Apa yang pasti, kelihatan jelas falsafah yang dipegang oleh banyaknya ahli Mason yang ternama adalah pada aliran Pencerahan (Enlightment).Konsep umum mereka adalah pada motto, "kebebasan, persaudaraan, dan kesamarataan" (liberty, fraternity, and equality) yang pernah digunapakai oleh Revolusi Perancis. Kemudiannya saat ini 3 kualiti itu juga diterima sebagai triniti demokrasi, atau boleh kita kata juga akar falsafah perjuangan Demokrasi.

Jika dilihat dari segi amalan ritual mereka pula, banyaknya dikutip dari pelbagai simbol-simbol mistik purba dan dipinjam dari pelbagai agama khususnya agama samawi seperti Yahudi, Kristian dan Islam. Kemudiannya penerimaan mereka mencampurkan pelbagai unsur kepercayaan dan ritual campuran malah menerima ahli dari penganut pelbagai agama, itu menunjukkan jelas mereka juga berpegang kuat pada falsafah Pluralisme-mengambil,menerima dan mengakui kebaikan dari semua ajaran.

Dan permusuhan pihak gereja dengan mereka sama ada sebagai Freemason atau Illuminati, memaksa mereka merahsiakan falsafah, pemikiran, amalan, kepercayaan dan cita-cita pada era awal mereka, adalah kerana adanya semangat Liberalisme yang cuba memisahkan kehidupan dan keupayaan pemikiran manusia daripada dogma keagamaan, doktrin kristianiti, dan pelbagai sekatan-sekatan yang dirasakan mereka suatu yang jumud. Saya tak menolak semangat awal Mason yang mengikat persaudaraan dan bergerak secara sembunyi-sembunyi ini adalah disebabkan mereka menentang arus iaitu Zaman Gelap Eropah, atau dengan lebih ringkas mereka adalah golongan 'tajdid' (pembaharuan) yang cuba mencari kebenaran sebenar.

Namun disebabkan adanya semangat setia pada tradisi untuk memastikan pergerakan mereka berkesinambungan, maka segala unsur dan ritual yang aneh dan tak diterima akal yang dijalankan oleh para Mason ini, masih terus disambung supaya senioriti dalam hirarki organisasi mereka terpelihara disamping mengembangkan pengaruh mereka sebagai sebuah gerakan sedunia untuk mengubah dunia. Ya, hal itu bukanlah cita-cita yang menghairankan kerana semua perjuangan dan pergerakan perlulah ada kepercayaan pada suatu idealisme dan bagaimana idealisme itu dapat disebarluaskan seterusnya seluruh dunia berubah menerimanya sebagai amalan.Mungkin itulah Orde Baru Dunia yang dianggap cita-cita suci para Mason.

Anonymous said...

DUNIA MUSLIM HARI INI

Melihatkan kepada falsafah dan idea Freemason ini, usaha sedunia mereka dalam meresapi revolusi yang berlaku di Eropah sehingga mewujudkan penguasaan sedunia yang cenderung ke arah falsafah sama yang dipegang oleh Freemason iaitu Demokrasi, Pluralisme dan Liberalisme, maka fahamlah kita kenapa wujud banyak sekali teori-teori konspirasi berkenaan dengan Freemason dewasa ini.

Jika benar, asas perjuangan negara Amerika untuk mengamankan dunia dengan falsafah Demokrasi, Pluralisme dan Liberalisme yang sedang giat dipromosi di seluruh dunia kini, maka George Washington presiden pertama Amerika itu bukan saja ahli Freemason , malah beliau meninggalkan legasi penguasaan Freemason dalam menentukan arah perjuangan dan cita-cita negara mereka. Namun, satu fakta yang tak boleh diketepikan, adalah adanya kelompok elit Yahudi yang sering didakwa punya pengaruh langsung kepada sebarang dasar dan keputusan kerajaan Amerika. Adakah Freemason hanyalah percaturan Yahudi untuk dapatkan proksi-proksi mereka di kalangan bangsa bukan Yahudi khususnya untuk bekerjasama dengan puak Nasrani (Kristian), supaya akhirnya mereka berjaya menguasai dunia.

Jika itulah asas konspirasinya, maka itu juga bukanlah suatu yang sangat mengejutkan umat Islam, kerana Allah s.w.t telah pun berfirman,

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu."(al baqarah: 120)

Adakah para pemuda pemudi Islam yang teruja dengan kisah-kisah misteri Freemason dan kaitan Freemason dengan syaitan, jin atau Dajjal lebih suka mencari-cari teori konspirasi atau mencipta teori-teori konspirasi semata-mata? Padahal akhirnya kesemua itu hanya membantu cita-cita pihak Yahudi dan Nasara untuk menimbulkan kegerunan kepada mereka, dan semakin mereka dapat memijak kepala umat yang sudah tercabut kekuatan yang suatu masa dulu menggerunkan pihak musuh.

Lebih utama, cita-cita meresapkan falsafah yang sama dipegang Freemason dalam hati umat juga dilihat berjaya, dengan tumbuhnya para pejuang muslim sendiri memperjuangkan Demokrasi, Pluralisme dan Liberalisme. Rasa malu untuk meninggikan Islam setinggi-tingginya mula tersemai, lalu rela mengaku sekular atau unsur Islam hanya diselit-selit melukut di tepi gantang pada perjuangan Demokrasi, Pluralisme dan Liberalisme. Malah tak kurang ada yang sanggup mengadaptasi perjuangan ala Freemason, Illuminati atau filosofi Pencerahan ini yang dulunya untuk menentang doktrin gereja, kini digunakan untuk mengubah ajaran Islam.

Jika hal ini berkembang dalam diri umat, tidak perlu menunggu Freemason berkonspirasi untuk menyesatkan umat, sudah ada kaki dan tangan umat yang berusaha membuat kerja-kerja Freemason ini tanpa sedar.

Wallahua'lam.

Anonymous said...

sumber: http://alhikmah-diari.blogspot.my/2010/02/freemason-dan-muslim.html

Anonymous said...

Ko nak cakap orang Islam tak mengaji.
Yang benda kau tulis ni sumbernya sah ke?
At least aku tahu, Freemason semua ni memang dah dikaji oleh pakar-pakar info underground macam team Mistisfile.
Depa ada sumber, depa memang pengkaji, pensyarah sejarah dan sebagainya.
Kau punya sumber?

Anonymous said...

Mengapa perlu percaya kepada kata-kata yang tak sahih sumbernya?

"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu". [Al Hujurat : 6]


siapa yang menyampaikan, siasatlah dahulu latar belakangnya.. buka hati, tanya para alim ulama yang arif. kalau bukan alim ulama, siapa lagi tempat kita nak bertanya?

Allah lagi mengetahui...

Widya Okta said...

Saya Widya Okta, saya ingin memberi keterangan kerja yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada bangsaku yang sedang mencari untuk pinjaman di Asia dan bahagian lain perkataan, kerana ekonomi yang buruk di beberapa negara. Adakah mereka sesiapa yang mencari pinjaman di antara kamu? Kemudian, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih tulen sekali dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah menjadi mangsa yang 6 kredit peminjam penipuan, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman daripada syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya ditahan oleh rakyat hutang saya sendiri, sebelum i adalah pembebasan dari penjara dan seorang kawan saya yang saya menerangkan keadaan saya kemudian memperkenalkan saya kepada sebuah syarikat pinjaman reliabl yang SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya Rp900,000,000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam tempoh 24 jam yang i digunakan, Jadi saya membuat keputusan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda lebih baik hubungan SANDRAOVIALOANFIRM. menghubungi mereka melalui e-mel:. (Sandraovialoanfirm@gmail.com)
Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya di (widyaokta750@gmail.com) jika anda mendapati sukar atau mahu prosedur untuk mendapatkan pinjaman.

Pasukan Komando Bendera Hitam said...

BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA ISLAM
SAMBUTLAH UNDANGAN PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu yang Agung
Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

Firman Allah: at-Taubah 38, 39
Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi, sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

Firman Allah: al-Anfal 39
Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.

Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

Firman Allah: al-Hajj 39, 40
Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

Firman Allah: an-Nisa 75
Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

Firman Allah: at-Taubah 36, 73
Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

Firman Allah: at-Taubah 29,
Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

email : seleksidim@yandex.com

Dipublikasikan
Markas Besar Angkatan Perang
Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Pasukan Komando Bendera Hitam said...

DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
DISELURUH DUNIA
Bismillahir Rahmanir Rahiim
Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
Markas Besar Angkatan Perang
Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Mengeluarkan Pengumuman kepada
1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

MULAI HARI INI
YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
BERLAKULAH PERANG AGAMA
BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM ATAS DINUL BATHIL
BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

"Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
(Q.S: al-Baqarah: 191-193).

BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
DARI HULU HINGGA HILIR

HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
KHALIFAH IMAM MAHDI.

Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
Maha Penyayang.

Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
maka tidak ada permusuhan (lagi),
kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
Al-Baqarah : 192-193

SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

Anonymous said...

Saya seorang Ahli Freemason,

Jikalau kita adalah sebuah organasasi rahsia, kenapa lodge kita dipenuhi dengan logo freemason?

"Seek the truth, as the truth will set you free."

Kepada semua yang percaya tentang theory konspirasi freemason, apakah anda berani mencari kebenaran? Ataupun pilih untuk percaya kepada orang yang bukan mason tetapi tulis tentang mason?